Evolutie solida si victorie absolut normala, pentru oradeni

0
Posted May 9, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascheÎn cursul după-amiezii de miercuri 9 mai, la Pitești s-a disputat jocul cu numărul trei din cadrul primului tur al play-off-ului Ligii Naționale de baschet masculin. După primele jocuri disputate la Oradea scorul a fost egal 1-1. Bihorenii au făcut un meci foarte bun reușind să se impună cu scorul de 80-73 (24-23, 28-14, 17-19, 14-15).

Gazdele au irosit prima posesie, Nicolescu punctează primul de la distanță. Valeika mărește avantajul oaspeților în două rânduri, timp de odihnă solicitat de Barnabas Szasgaszpar. Valeika și Denison de la linia de libere duc scorul la 10-0. Nuutinen înscrie primele puncte pentru argeșeni, Kostoski o face și el. Pe sirenă Richard scutură plasa, la celălalt panou, Nuutinen puncteză și el, Persoan își depășește adversarul direct, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim.

Valeika din a doua tentativă pune mingea-n coș, Nuutinen restabilește egalitatea, Ciotlăuș punctează de sub panou, beneficiind de o liberă suplimementară. Argeșenii sunt în avantaj, dar pe ultima secundă, de la mare, mare distanță m. Zeno cu noroc transformă.

23-24 după primul sfert. Mandache își trece și el numele pe lista marcatorilor, Troupe punctează și el. Gajovic este perfect, un nou timp de odihnă al gazdelor. Russell și Mandache înscriu lejer, Țibîrnă duce echipa bihoreană la +9 pe tabelă. CSM-ul arată mult mai bine decât în ambele meciuri de la Oradea, dominația fiind absolută la toate capitolele. Troupe transformă ambele libere, timp de odihnă al oaspeților. Nuutinen din 45 grde ratează, Agafonov nu agată mingea. La ultima fază, Russell este căpăcit de Richard care se duce până-n coș. La pauza mare roș-albaștrii aveau +13 pe tabelă.

Șanta singur cu panoul nu are cum rata, concurs de ratat libere de ambele părți. Nuutinen si Agafonov pe recuperare puctează, Gajovic aruncă dar mingea iese din coș.

Person înscrie de la linia de libere, Țibîrnă pe recuperare punctează. Pe ultima secundă Nuutinen aruncă de la distanță și scutură plasa. Acest sfert a fost câștigat de organizatori.

Începe ultimul sfert. Denison din a doua incercare piunctează, Nuutinen rateză, Person de la distanță încarcă și punctează. M. Zeno pe contră înscrie la fel ca și Agafonov, care găsește tripla. Timp de odihnă solicitat de banca bihoreană. +10 în favoarea bacshetbaliștilor din municipiul de pe Crișul Repede, M. Zeno mărește diferența. Kostoski din zero grade găsește tripla, Valeika de sub panou este exact. Șanta printr-un procedeu vechi, cârlig, este eficient. Russell de la distanță reduce din diferență, M. Zeno la linia de libere face diferența.

Așadar la general Oradea preia conducerea cu 2-1. Vineri de la ora 20,00 va avea lco meciuri patru, iar dacă va fi nevoie, meciul cinci se va juca în Arena Antonio Alexe. Cei mai buni marcatori ai meciului au fost M. Zeno 18 puncte, Valeika si Richard câte 14 fiecare de la învingători, respectiv Agafonov 17 puncte, Nuutinen 12.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)