Extrem de greu de conceput asa ceva!!!

0
Posted May 4, 2018 by Lucian Popa in Altele sporturi

LONDON, ENGLAND - AUGUST 01:  Anthony Joshua of Great Britain (L) in action withr Erislandy Savon Cotilla of Cuba during the Men's Super Heavy (+91kg) Boxing on Day 5 of the London 2012 Olympic Games at ExCeL on August 1, 2012 in London, England.  (Photo by Scott Heavey/Getty Images)

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunțat că ia tot mai serios în calcul retragerea boxului din programul Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020.

În aşteptarea unor măsuri concrete vizând conducerea Federaţiei Internaţionale de Box (AIBA), CIO și-a pierdut răbdarea cu forul care administrează boxul amator.

Încă din luna februarie, CIO a avertizat despre problemele de guvernanţă ale AIBA, care l-a numit președinte pe controversatul Gafur Rahimov, dar și despre situația financiară a forului mondial.

AIBA a trimis un raport privind progresele realizate şi noile măsuri pe care intenţionează să le ia, numai că Thomas Bach, șeful CIO, nu a fost impresionat.

„Acest raport arată că sunt progrese şi bună intenţie, dar lipseşte substanţa şi o punere în aplicare a măsurilor. Neliniştile noastre privind guvernanţa, finanţele şi integritatea sportivă se menţin şi vrem să vedem fapte concrete. În consecinţă, ne rezervăm dreptul de a exclude boxul de la JO de la Tokyo”, a declarat preşedintele CIO, Thomas Bach.

CIO a acordat un nou răgaz AIBA, până pe 11 iulie, pentru a “acţiona şi a lua noi măsuri”, înaintea unei noi reuniuni a Comitetului său Executiv, programată pe 17 şi 18 iulie.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)