Fetele de la CN Teodor Nes Salonta, vicecampioane nationale la baschet

0
Posted May 29, 2018 by Lucian Popa in Baschet

basCentrul Olimpic “Sydnei 2000” din Izvorani a gazduit în urmă cu puțin timp, turneul final al fazei nationale de baschet – gimnaziu unde echipa C.N. “Teodor Nes” Salonta (foto) a reprezentat judetul Bihor respectiv regiunea de Nord-Vest a Romaniei.

După un turneu aprig disputat echipa reprezentativa a baschetului salontan a obtinut un onorant loc 2 si medaliile de argint intr-o competitie demarata in septembrie 2017 sub egida Ministerului Educatiei Nationale, Comitetului Olimpic si Sportiv Roman precum si a Federatiei Romane de Baschet in care au pornit la drum echipe din 42 de judete.

Pentru a ajunge in marea finala fetele au avut de infruntat la acest turneu final pe rand in duel direct echipele reprezentative ale judetelor Dolj, Buzau si Teleorman in faza grupelor pe care le-au invins calificandu-se in semifinala de pe prima pozitie a grupei unde au intalnit echipa Bucurestiului pe care au dominat-o de la un capat la altul al jocului obtinand astfel un loc binemeritat in marea finala alaturi de reprezentanta judetului Mures, finala in care echipa salontana si-a pierdut 2 sportive din primul 5 in sfertul 3 datorita greselilor personale.
În faza grupelor: C.N. Teodor Nes Salonta(Bihor) 40 – 29 C.N. “Fratii Buzesti” Craiova(Dolj)
C.N. Teodor Nes Salonta(Bihor) 65 – Liceul Pedagogic “Spiru Haret” Buzau(Buzau)
C.N. Teodor Nes Salonta (Bihor) 48 – 21 C.N. “Stefan cel Mare” Alexandria(Teleorman)
In faza semifinala: C.N. Teodor Nes Salonta (Bihor) 55 – 38 Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti(Bucuresti)
In finala: C.N. Teodor Nes Salonta ( Bihor) 50 – 65 Scoala gimnaziala “Alexandru Ceausianu” Reghin(Mures)
Echipa antrenata de antrenorul Simina Vlad a fost formata din :
1. Jurca Andra
2. Tanasz Stefania
3. Curpas Denisa
4. Malita Alexia
5. Ghitea Florentina
6. Zifceac Lorena
7. Dulau Diana
8. Moisi Vanesa
9. Hategan Antonia
10. Dezsi Nicole

Vlad Simina: Desi ramanem cu un mic regret dupa finala pierduta consider ca va reprezenta o motivatie puternica in pregatirea viitoare a acestor fete. Una peste alta un rezultat urias realizat de aceste fete intr-un sport olimpic cum este BASCHETUL cu un numar imens de practicanti au aratat unei tari intregi ca Salonta desi este un orasel mic de provincie cu tot ce deriva din asta, ca se poate si ca munca bine facuta aduce rezultate care vor dainui in amintirea noastra a tuturor.

As dori sa mentionez ca greul acestei competitii a fost dus de componentele echipei care sunt legitimate la echipa reprezentativa de baschet a orasului C.S.S. Salonta : Jurca Andra- capitanul echipei, Malita Alexia, Tanasz Stefania care a fost premiata de Federatia Romana de Baschet prin Coordonatoarea loturilor nationale de juniori Zvetlana Dragusin in “best five al competitiei” iar Curpas Denisa ca “cea mai buna pasatoare a competitiei” motive de mandrie in plus pentru noi.
Salonta este deja o obisnuita a turneelor finale, in ultimii 4 ani avand 3 prezente din care un loc III si medalii de bronz in 2014 cu echipa antrenata de Simina Cristina si un loc VI in 2017.

Aceasta medalie de argint vine sa intareasca convingerea ca baschetul salontan are continuitate si ca exista dorinta de mai mult si de mai bine.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)