Gazdele au platit tribut unor procentaje dezastruoase

0
Posted May 3, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascEste inadmisibil ca o echipă cu pretenții, indiferent de cât de slab joacă să aibă procentaje atât de modeste într-un joc de play-off. Oradea a avut sub 20% la aruncările de la distanță, și sub 40% la aruncările de la semidistanță. E greu să emiți pretenții în aceste condiții. Din păcate și la ultima fază atunci când Denison a avut șansa unui pas la un coleg nu a gândit deloc, a încercat să marcheze de unul singur și a ratat. O aruncare bună ducea meciul în prelungiri. Dar mintea i-a jucat feste canadianului.

Penibil, acesta etse cuvântul cel mai potrivit pentru ce a jucat Oradea!!!

În cadrul turul întâi al play-off-ului Ligii Naționale de baschet masculin, CSM U Oradea a jucat joi 3 mai în Arena Antonio Alexe cu BCM U Pitești. Din păcate pentru ei, organizatorii au făcut cel mai slab meci din acest sezon exact când nu era cazul.

Piteștenii s-au impus în final cu scorul de 66-62 (23-15, 17-15, 12-10, 14-22).

Oaspeții au început mult mai bine jocul, conducând cu 9-0 după trei reușite de la distanță, scor la care Cristian Achim solicită timp de odihnă. Primele puncte ale bihorenilor sunt marcate de Richard de la distanță scorul era 3-11. Roș-albaștrii înceracă să revină în meci. M. Zeno înscrie pe final de la distanță.

A urmat un sfert al doilea în care pe lângă numeroasele greșeli de plasament în tabăra organizatorilor, apărarea este depășită categoric. Gajovic înscrie primul, Kostoski aruncă cu mult curaj de la distanță. Mandache ratează din toate pozițiile, Gajovic îl imită automat, iar Nikolic se vede că nu are meciuri în picioare iar la capitolul încredere are lacune mari.

Person dă lovitura exact când Oradea începesă joace mai bine, M. Zeno își aduce echipa la doar opt puncte în spatele argeșenilor. Pe final de sfert, Șanta transformă ambele libere.

Matematic vorbind, Oradea amarcat 1,5 puncte pe minut, 30 puncte în douăzeci minute, în timp ce adversarul două puncte pe minut.

Mult așteptata revenire din sfertul al treilea a fost amanată. Ambele echipe au avut o tactică greu de înțeles, Pitești ducea fiecare atac cu aceeași schemă, atac lung, scoate de sub panou pentru aruncare de la distanță.

De partea cealaltă bihorenii nu au avut un sooter într-o zi bună, în afară de Richard care a încercat de unul singur să rezolve problemele restul au greșit mai mereu ținta.

Este adevărat că lipsește Pasalic accidentat, iar odihnirea lui Kariniauskas pare să fi fost o decizie total neinspirată.

A urmat ultimul sfert, Nicolescu înscrie de la distanță, alb-violeții mențin diferența de nouă puncte. Oradea încearcă diferite formule de echipă, dar randamentul este slab. Minute în șir nu se marchează, miza jocului își pune amprenta asupra celor două echipe. Publicul este împărțit, o parte conteste jocul unor localnici, o parte huiduie la fiecare atac, o parte susține echipa. Pentru prima dată după multe sezoane se aud primele fluierături la adresa antrenorului.

Finalul este dramatic. Richard înscrie ambele libere, Nicolescu puncteqză de la distanță, Oradea vine la două posesii în spatele adversarului.

Barnabas Szaszgaspar noul antrenor la piteștenilor gestionează foarte bine fimalul. Agafonov cu mult noroc înscrie de sub panou, 52-58, Nicolescu de la libere reduce din handicap.

Din nou Agafonov este exact la libere timpo de odihnă al gazdelor. Richard cu om pe el înscriede la distanță, Agafonov coș plus liberă sumplimentră. Ambii antrenori au câte un timp de odihnă, din păcate nu se mai joacă, timpul de joc a expirat.

Succes mai mult decât meritat al oaspeților care au reușit performanța cea mai mare din acest sezon și anume să conducă la Oradea timp de 40 de minute!!! Ceva extrem de dificil de realizat. Sâmbătă 5 mai de la ora 19,00 va avea loc jocul al doilea. Nu e momentul unei analize, acum intervine factorul psihologic. care echipă va avea nervii mai tari, va avea câștig de cauză. Presiunea e pe formația organizatoare.

Cei mai buni marcatori ai primului meci Richard 12 puncte, Nicolescu și Gajovic 11 fiecare de la orădeni, respectiv Agafonov 23, Troupe 11.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)