Huszar Ingrid, de sapte ori medaliata la CN da Natatie

0
Posted May 29, 2018 by Lucian Popa in Altele sporturi

loc doiPentru mulți dintre noi, numele lui Huszar Ingrid nu spune prea multe. Dar pe viitor, se poate întâmpla ca acest lucru să se schimbe radical. Nu esre remarcată într-un sport de echipă ci în unul individual și anume natație.

În urmă cu câteva zile în capitală s-au desfășurat Campionatele Internaționale de înot ale României. Orădeanca Huszár Ingrid (CS Crișul, antrenată de Georgeta Schier, Cristina Madău), care și-a trecut în cont nu mai puțin de șapte medalii.

CS Crișul a fost prezent la competiție cu un grup de cinci sportivi: Huszár Ingrid, Ioana Buzlea, Sebastian Buzlea, Kiss Boglárka, Alföldi Boglárka.
Cele mai bune rezultate au fost realizate de Huszár Ingrid, care pe lângă cele șapte clasări pe podium, a stabilit și un nou record național în proba de 50 bras junioare, pe care tot ea îl deținea. Demn de subliniat este faptul că Ingrid a corectat de peste zece ori recordul național în această probă. Cele șapte medalii au fost următoarele: aur la 200 m bras junioare și 4×100 m mixt senioare; argint la 50 m bras junioare, 100 m bras junioare și 400 m mixt junioare; bronz la 200 m bras senioare și 200 m mixt junioare. Tot ea a fost aproape de podium în probele de 50 m bras senioare, 100 m bras senioare, 200 m mixt senioare și 400 m mixt senioare, în care s-a clasat pe locurile 5.
Pentru ea urmează o perioadă destul de dificilă și anume participarea șa Campionatul European pentru juniori, în proba de 100 m bras, cu rezultatul de 1 min 10,97 sec. Baremul de calificare este de 1 min 11,40 sec. Huszár Ingrid (foto, loc secund) va fi prima înotătoare orădeană care va lua parte la un CE, în ultimii 25 de ani. CE pentru juniori se va disputa la Helsinki (Finlanda), în perioada 4-8 iulie.

Huszár Ingrid va participa în acest an la încă o competiție internațională de anvergură, Jocurile Olimpice pentru tineret, programate la Buenos Aires (Argentina), la 6-18 octombrie.

Din păcate pentru ea, o altă fostă performeră din municipiul de pe Crișul Repede, Ioana Buzlea, nu se mai află într-o formă sportivă din trecut. Ceea ce trebuie să înțeleagă este faputl că absolut, dar absolut totul depinde doar de ea și numai ea singură se poate ajuta să treacă mai departe la etapa viitoare a carierei.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)