Luceferii castiga in inferioritate numerica. Doua penalty-uri in favoarea gazdelor

0
Posted May 12, 2018 by Lucian Popa in Fotbal

003În cadrul etapei a 34-a a Ligii a 2-a de fotbal, Luceafărul Oradea a reușit sâmbătă 12 mai, o victorie scor 3-2 (1-1) în fața celor de la UTA Arad.

A fost o dispută destul de interesantă cu faze extrem de controversate la ambele porți în condițiile în care gazdele cu un jucător mai puțin pe teren a reușit să-și adjudece cele trei puncte puse în joc.

Practic meciul a început de la scorul de 1-0. Era doar minutul trei atunci când Dulca a pătruns pe partea stângă, a centrat perfect în careu pentru Țegle care de la 12 metri cu latul la învins pe Bodea.

La doar zece minute distanță, organizatorii puteau mări diferența, același gen de fază, dar pe dreapta Antohi întoarce pentru Țegle care greșește de puțin ținta.

Disputa devine mai echlibrată, arădenii sunt opriți de două ori de la margine, de unul dintre asistenți, grăbit parcă la cea de-a doua fază. După jumătate de oră de joc, Tănase pătrunde, mingea deviată de Tânc ajunge la arădean care singur cu Goia se încurcă în balon.

Până la pauză, oaspeții respebilesc egalitatea. Lovitură liberă din lateral stânga, executată în careu, Goia iese total aiurea sub balon, Mihai Roșca cu capul din trei metri trimite în plasă (1-1).

Partea a doua începe într-o notă mai modestă, ambele echipe limitându-se la a bloca adversarul cât mai departe de poartă. În minutul 61 se acordă penalty, după ce Mihai Roșca îl dezechilibrează în aer pe Vlad Rusu în urma unui contact aerian.

Nu se ia nicio șancțiune disciplinară, dar nici asistenul de pe partea cea mai apropiată nu merge în spatele linie de poartă!!!

Execută Vlad Rusu și înscrie (2-1).

Trec doar trei minute și UTA restabilește egalitatea.

Acțiune de atac a oaspeților, Goia blocează, mingea din ricoșeu ajunge în fața porții, Daniel Popa de la doi metri înscrie cu călcâiul (2-2).

Unul dintre asistenți ridică ofsaid, centralul tinde să valideze golul, se sfâtuiește cu asistentul și în cele din urmă arată centrul terenului. Mingea venise de la un adversar.

Luceferii pun stăpânire pe mijlocul terenului dar le lipsesște jucătorul care să de-a pasa decisivă. Incredibil, la o fază banală de la mijlocul terenului, Rocha, simulează, centralul oprește jocul, îi acordă al doilea cartonaș galben și imediat pe cel roșu lui Rocha.

Din minutul 76 gazdele rămân în zece oameni.

Se joacă deschis, dar lipsesc fazele de poartă.

Cu șapte minute înainte de final, Vlad Rusu are o tentativă de centrare, mingea îl lovește în cot pe Burlă, centralul acordă mult prea ușor o nouă lovitură de la 11 metri.

Același Vlad Rusu, ajuns la 22 reușite personale, transformă (3-2). Binențeles că arădenii protestează, dar decizia a deja luată. Se acordăde la margine cinci minute de prelungire. Lupuț este inspirat și-l introduce pe Calvin.

Corner de pe dreapta în minutul trei al prelungirilor, Goia este depășit, Roșca reia puternic cu capul, Calvin de pe linia de poartă respinge balonul.

Mingile sunt pur și simplu ascunse de copii de mingi, apar pe teren în timp ce jocul este în desfășurare. Circ în toată regula.

Secundele trec, și punct final al unui joc în care gazdele au meritul să fi obținut victoria în inferioritate numerică la capătulul unui efort intens.

Textiliștii au revenit de două ori pe tabelă, dar nu au mai avut forța în final de a obține cel puțin un punct.

Miercuri 16 mai luceferii vor jucaîn deplasare la Motru cu Pandurii tg. Jiu pentru ca duminică 20 mai săjoace pe propriul teren cu ASU Poli Timișoara.

Luceafărul: Goia – Torişte (Valies 90′), Oroş, Tînc, Trif – Ţegle, Feher – Antohi, Al. Dulca (Ban 72′), Neacşa (Rocha 34′) – Vl. Rusu
Antrenor principal: Cristian Lupuţ

UTA: Bodea – D. Dan (Polgar 24′), Al. Manea, Mihai Roşca, Burlă – I. Tănase, Petra (Jorza 46′) – Curtuiuş (A. Iuga 67′), Buia, Hlistei – D. Popa
Director tehnic: Ionuţ Popa


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)