Oradea intoarce senzational dupa pauza. CSM – BCM U Pitesti 1-1 la general

0
Posted May 5, 2018 by Lucian Popa in Baschet

rsz_bascÎn cadrul turul întâi al play-off-ului Ligii Naționale de baschet masculin, CSM U Oradea a jucat sâmbătă 5 mai în Arena Antonio Alexe meciul secund cu BCM U Pitești. Piteștenii s-au impus în urmă cu două zile cu scorul de 66-62 (23-15, 17-15, 12-10, 14-22). De astă dată, Oradea a fost net superioară în special după pauză, scor final 88-58 (19-21, 17-19, 30-13, 22-5).

Jocul a început într-o notă de echilibru, ambele echipe încercând să ia un avans de la debut. Denison își depășește ușor adversarul direct, Nutinnen și Troupe își duc echipa în avantaj.

Urmează un run de 7-0 în favoarea gazdelor, Agafonov transformă ambele libere și din nou piteștenii se află la conducere. Valeika egalează, richard este din nou exact.

După zece minute, pe fondul unei greșeli individuale a lui Richard, oaspeții trec în avantaj cu o posesie.

Oradea începe curajos sfertul secund, Kostoski cu mult curaj aruncă de la mare distanță și înscrie. Din nou întâlnirea este extrem de ehilibrată, Troupe ăși amețește adversarul direct și punctează decisiv. Mandache înscrie și el, dar roș-albaștrii încă suferă la procentaje. M. Zeno și Mandache înscriu, dar și Agafonov.

La pauza mare argeșenii au patru puncte avans.

Pauza a fost un sfernic bun pentru organizatori, care de la cabine ies mult mai hotărîți. După liberele lui Kariniauskas și aruncarea de la distanță a lui Mandache, gruparea din municipiul de pe Crișul Repede preia conducerea. C. Richard își începe recitalul cu două aruncări consecutive de la distanță tranformate, Barnabas Szaszgaspar nu solicită timp de odihnă. Oradea începe să arate din ce în ce mai bine, având deja o diferență pe tabelă din două cifre.

Jocul curge clar spre panoul oaspeților, care nu mai contează la niciun capitol. Există un conflict spontan între Valeika și Șanta, se face un meleu de jucători sub panoul oaspeților.

Gazdele evoluează cu mai mult curaj, iar încrederea este capitolul la care domină bihorenii.

Începe ultimul sfert. Surprinzător argeșenilor nu le mai iese nimic în timp ce Oradea este de neoprit. Se marchează pe bandă rulantă, cei mai buni jucători sunt chemați pe bancă. Deși echipa joace bine. Cristian Achim preferă schimbări, având o rotație mai lungă. Se dau unele decizii ciudate sub ambele panouri, dar Oradea domină într-un mod categoric.

Victorie incontestabilă pentru favoriții gazdelor, care forțează până la final. După aceste două jocuri scorul este egal 1-1. iar următoarele meciuri se mută la Pitești, primul având loc minercuri ora 17,30.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Richard 19 puncte, Denison 17 de la învingători, respectiv Troupe 16, Kosteski și Rusell fiecare câte 13.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)