Oradea pregatita pentru marea finala… Sa o castige, binenteles

0
Posted May 27, 2018 by Lucian Popa in Baschet

zenoParcă niciodată nu am fost așa optimist și încrezător în forțele secției de baschet masculin a CSM ca și acum. Și nu o fac din obligație, o fac din respect pentru munca unor valori care pot scrie istorie.

În meciul decisiv cu Sibiu, bihorenii au arătat ca și o viitoare campioană. Și nu sunt vorbe goale. Au muncit până la epuizare, au avut o atitudine corectă, au demonstrat că sunt cu adevărat o ECHIPĂ. Acum totul depinde de ei, pentru a menține o formă fizică și sportivă la un nivel ridicat.

Arena Antonio Alexe a gazduit duminică 27 mai al patrulea meci și ultimul din cadrul semifinalei LNBM. CSM U Oradea a reuși o victorie cu scorul general de 3-1 și calificarea în finală. De fapt este prima echipă calificată în ultimul act.

Pentru fiecare spectator în parte a fost o mândrie de meci, un spectacol formidabil în special în partea a doua iar tribunele s-au comportat exact ca și la meciurile echipelor puternice din Europa.

Echilibru a fost cuvântul din primele minute ale disputei, extrem de încărcată psihic, Sibiul avea neapărată nevoie de victorie altfel fiind eliminați. Elevii lui Dan Fleșeriu au început ceva mai lucizi în fața panoului advers, dar gazdele revin pe tabelă după două reușite a lui Kariniauskas. Galbenii forțează mai mereu atacul, Richard egalează de la linia de libere, Laser arată o formă bună, iar Cooper își duce echipa la +4. Finalul sfertului este dramatic, Richard din propriul teren pe sirenă aruncă și … marchează, unul dintre arbitrii anulează reușita. Expirase timpul de joc.

Sfertul secund este sfertul în care ambele echipe au marcat cel mai puțin în acest campionat. La juniori mai sunt astfel de scoruri. Gajovic și : Zeno (foto în acțiune) înscriu primii, Kinnrad punctează și el. Zeno egalează pe tabelă, Țibîrnă își duce echipa pentru prima dată în avantaj. Vizitatorii nu reușesc să mai înscrie, Mandache și M. Zeno stabilesc scorul pauzei.

Era de așteptat ca partea a doua să fie decisivă într-o tabăra sau alta. Valeika rupe panoul, Gajovic la sacrificiu punctează, sibienii trăiesc din reușitele personale ale lui Laser. Pentru prima dată în acest joc, Oradea are un avantaj de două cifre. Deja este exact ca și la șah. Fiecare mutare aduce de la sine o altă mutare. Fleșeriu își cheamă mereu băieții la bancă, Achim răspunde cu o echipă extrem de rapidăși dinamică.

Din nou Denison are probleme cu greșelile personale, iar meciul se decide pe mâna celor trei stângaci din tabăra gazdelor, M. Zeno, Kariniauskas și Mandache. Gajovic după trei tentative ratate aruncă și scutură plasa, tribunele sunt în delir. Victoria nu mai are cum să ne scape. Sunt minutele decisive gestionate perfect de M. Zeno.

Coș după coș, acțiune după acțiune, acest trage echipa după el.

Se ajunge la +13, iar cireașa de pe tort, o pune Richard. De la marginea terenului aruncă, cu boltă pe sirenă, mingea cade-n coș. Cei aproape 2 000 de spectatori aplaudă în picioare o reușită de senzație. Cu alte cuvinte, Achim a fost mult mai inteligent și a profitat la maximum de punctele forte în fața unui adversar fără reacție. Începe ultimul sfert, Richard marchează, incredibil tabela arată 61-41. Deja se aprind luminile telefoanelor, sărbătoarea poate începe. Fiecare atac este duc la limita celor 24 secunde regulamentare, deși în final nu se ajunge să se arunce. Dar ce mai contează. Finala nu mai este un vis, este o realitatea. Oaspeții revin încet dar siur pe tabelă, graba lor îi face să greșească.

Galbenii nu găsesc nici în final antidotul pentru M. Zeno care simte că este ziua lui. Denison este descalificat pentru cinci greșeli, dar ce mai contează. ORADEA – VICTORIE se scandează. Bucuria se vede pe fața fiecăruisuporter. Achim nu mai solicită timp de odihnă, iar meciul se încheie. Așa s-a scris istoria unei dispute în care Gazdele au fost mai bune, mai organizate și mult mai inteligente. Cei mai buni marcatori ai partidei au fost M. Zeno 32 puncte, peste 26 minute pe parchet, Richard 9 peste 28 minute bifate, de la învingători, respectiv Laser 17, peste 35 minute jucate, Kinnrad 16, incredibil 39 minute pe parchet.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)