Primele minute aproape de perfectiune, se poate afirma decisive

0
Posted May 25, 2018 by Lucian Popa in Baschet

richardOradea a luat o opțiune serioasă și a făcut un pas mare spre finala ediției 2017-2018 a LNBM. Cu primele minute de vis, elevii lui Cristian Achim au făcut diferența. Sibiul a avut procentaje extrem de modeste ceea ce i-a constat în final înfrângerea.

Acum cel mai important este ca jucătorii celor două echipe să aibă timpul necesar pentru a se reface, pentru că duminică de la ora 20,00 se vor întâlni din nou în aceeași locație.

CSM U Oradea a disputat vineri 25 mai meciul trei al semifinalei LNBM în compania celor de la CSU Sibiu. După primele două jocuri din deplasare scorul era egal 1-1.

CSM-ul a reușit un succes extrem de important cu scorul de 76-64 (25-16, 14-14, 14-17, 23-17).

A fost o dispută de o intensitate maximă pe toată durata ei, gazdele având avantajul pe tabelă timp de peste 38 minute disputate.

Pratt a marcat primul pentru ca Kariniauskas și Nicolescu în două rânduri să preia inițiativa. Pur și simplu, Oradea zburdă pe teren ajunge la 13-5, cele două libere ale lui Richard (foto), măresc diferența. Vizitatorii pur și simplu nu reușesc să pune mingea-n coș, Oradea ajunge la 20-5. În continuare meciul are aceleași caracteristici, la 25-8 era indicat un timp de odihnă, Achim ezită, run de 8 puncte al gazdelor.

Culmea cu 25 puncte marcate roș-albaștrii au un singur fault, iar în următorul sfert în doar două minute ajung în penalitate.

Denison înscrie și el, Sibiul dă primele semne de revenire și se apropie pe tabelă. Miza jocul își pune amprenta asupra unor jucători, care nu pot gestiona situația. Kariniauskas sau Richard nu au probleme de niciun fel, în timp ce M. Zeno sau Mandache sunt modești.

Se marchează puțin, Gajovic cu un efort suplimentar pune mingea-n coș, M. Zeno de la libere înscrie, la pauza mare organizatorii au un avantaj de o cifră.

Partea a doua este mult mai echilibrată, ambii antrenori încearcă să remedize ceea ce se poate în jocul echipei. Nu este un secret, Oradea este dependentă de Richard, Paliciuc punctează și el, iar Valeika este din alt meci. Nu se poate așa ceva, trei greșeli de prindere sub panoul advers, cea cel obligă pe Achim să-l cheme pe bancă.

Rotația Sibiului începe să fir mai eficientă, Pratt și Kinnrad își adu echipa la -6. Gajovic transformă ambele libere, M. Zeno este exact, Davis înscrie în replică, Richard transformă doar o liberă.

Dealtfel s-au ratat o serie de libere de ambele părți, care ar fi putut strânge mult scorul.

Tensiunea crește o dată cu trecerea timpului, începe ultimul sfert. Oaspeții sunt relaxați, Oradea profită din plin, Gajovic, Kariniasukas și din nou Kariniuaskas impecabil duc echipa din municipiul de pe Crișul Repede la +13.

Era deja un avantaj decisiv. Fleșeriu solicită timp de odihnă.

Se fac greșeli în ambele tabere, arbitrii greșesc în ambele părți iar meciul nu mai e deloc spectaculos. Pe undeva de așteptat, Pratt și Laser încearcă să revine pe tabelă,  Richard în două rânduri reface diferența.

Deja fără presiunea victoriei, Mandache singur și Denison de la dispută duc Oradea la +17.

Paliciuc înscrie și el, Capers este faultat total inutil de Mandache, trei libere iar finalul găsește echipa bihoreană în uralele unui pulic mult peste jocul din partea a doua.

Se poate afirma fără nicio problemă că a fost o atmosferă incredibilă, o bună propagandă pentru baschetul masculin românesc și acele replici rivale dintre cele două galerii trebuie neapărat să dispară. Înainte de startul jocului, fostul fotbalist al Stelei, George Ogăraru inițiatorul galei de sâmbătă 26 mai Uniti pentru Mihai Nesu, a dat primul angajament.

Duminică seara, dacă se va impune, CSM-ul va juca finala LNBM, iar numele adversarului nu mai e așa important, Richard & Co. având șanse reale la tiltu.

Cei mai buni marcatori ai jocului au fost Richard 17 puncte, peste 31 minute pe parchet, Kariniauskas 17 puncte, respectiv Pratt 16, peste 35 minute pe parchet, Cooper 10, peste 36 minute jucate.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)