Romania exclusa de la Cupa Mondiala 2019

0
Posted May 15, 2018 by Lucian Popa in Altele sporturi

rugbyFederația Internațională de Rugby (World Rugby) a anunțat că naționala României nu va participa la Cupa Mondială din 2019, fiind exclusă deoarece a folosit un sportiv fără drept de joc în preliminarii. Aceeași sancțiune au primit-o și Spania și Belgia.

În plus, Federația Română de Rugby va trebui să plătească și o amendă de 100 000 de lire sterline. Sione Faka’osilea este jucătorul folosit de către „stejari” și care nu avea drept de joc pentru România, susține forul mondial, deoarece jucase deja pentru selecționata de rugby în 7 a statului Tonga.

În aceste condiții, locul României în grupa A la Cupa Mondială din Japonia va fi luat de Rusia, iar în locul Spaniei va juca Germania la barajul pentru turneul final.

Preliminariile amintite au consemnat un val de contestații care privesc jucători folosiți fără a avea acest drept. World Rugby a primit plângeri împotriva a cinci formații din Rugby Europe Championship: Belgia, Spania, România, Rusia și Germania. Trei foruri naționale au fost găsite vinovate și sancționate.

„S-a hotărât retragerea a 5 puncte pentru fiecare meci în care s-a folosit un jucător neeligibil (40 puncte retrase Spaniei şi câte 30 pentru Belgia şi România). Belgia a fost amendată cu 125.000 de lire sterline, Spania cu 50.000 de lire sterline, iar România cu 100.000 de lire sterline”, se arată în motivarea World Rugby.

Decizia poate fi contestată în termen de 14 zile, ceea ce Federația Română de Rugby va face. Forul condus de Alin Petrache a anunțat că va contesta decizia de depunctare a echipei naţionale de rugby a României emisă de Comisia de Soluţionare a Disputelor, care afectează clasamentul turneului de calificare pentru Cupa Mondială din Japonia.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)