Serban Sere: Doar eu si Sebi Tudor ne-am dorit sa promovam

0
Posted May 24, 2018 by Lucian Popa in Handbal

handZiua de joi 24 mai 2018 va rămâne o zi destul de tristă în istoria CSM-ului din Oradea, în special a secției de handbal masculin. Această secție deși a obținut promovarea pe teren, nu va evolua în sezonul viitor al Ligii Naționale din rațiuni financiare. Nu e o decizie normală, dar este una obligată de împrejurări, iar binențeles contestatarii trebuie să aibă argumente solide pentru a combate așa ceva. Șerban Sere președinte și Sebastian Tudor au dezbătut acest sbiecti deloc plăcut, decizia finală fiind una negativă.

Deși au avut un buget bun spre foarte bun de Liga a 2-a, aproximativ 200 000 euro, din păcate elevii lui Sebastian Tudor nu vor lua contactul cu Liga, din rațiuni financiare. Era nevoie de un buget undeva în jurul ciflei de 500 000 euro anual pentru a evolua în primul eșalon, cu toate că nu aveai nicio garanție că își îndeplineai obiectivul și anume menținerea în primul eșalon.

În situația actuală e ușor de judecat dar o decizie a unui președinte indiferent de numele acestuia nu era ușor de luat. Adevărul că CSM-ul este mult prea stufos, că are mult prea multe secții iar din bugetul total al tuturor secțiilor aproximativ 30% sunt cheltuieli de funcționare normale. A lipsit pe lângă banii public, au lipsit banii privați iar decizia si-o asumă în totalitate președintele Șerban Sere.

“Îmi pare rău că nu am reușit să atragem sponsori pentru această secție iar bugetul secției nu putea fi mărit. Îmi asum personal această decizie, îi înțeleg pe băieți care au făcut eforturi și au transpirat la fiecare meci. Am avut mai multe întâlniri cu oameni de afaceri, dar nu s-a rezolvat nimic. Am încercat să organizez un comitet de susținere, dar după prima întâlnire la a doua nu s-a mai prezentat niciun candidat. Nu am niciun fel de orgonlii, sunt dispus să las locul oricui în special unui manager al secției de handbal. Dinsezonul viitor, se va schimba o parte din strategia acestei secții” declara președintele.

La rândul său Sebastian Tudor a acceptat această decizia a conducerii, clubul riscă o amendă care în cele din urmă 100% anulată, iar despre sancțiuni pe plan sportiv nicinu se pune problema. Sebi se laudă că are șapte orădeni în echipă,dar adevărul că nu joacă titular numai unu. Ceilalți fac parte din lot.

Sunt și noi handbaliști foarte tineri dar care au nevoie de o integrare cât mai rapidă la seniori. Nu va fi ușor să lucrezi pe viitor doar cu tineri, e nevoie de experiență. Într-o altă ordine de idei, Oradea a dat jucători în Liga Națională sau la echipa națională, dar a si resuscitat o parte din jucători, care au venit special pentru a face față saltului spre ligă cu o etapă intermdiară la Oradea.

Nu pot să-mi asum responsabilitatea de a merge în LN cu echipa asta. Sunt de nouă ani la club, de fiecare dată aîm reușit să formăm o echipă ca și o familie. Am personal trei promovări la activ, iar pe viitor se va schimba strategia. prioritar vor fi orădenii, vor rămâne jucătorii cu experiență în jurul cărora vom încerca să contruim ceva. dar fără a avea obiectiv îndrăzneț. Avem o imagine pozitivă în handbalul românesc, iar o participarea în care să pierzi la diferențe foarte mari majoritatea meciurilor, ar aduce o serie de măsuri. Este adevărat am avut oferte și de la alte echipe, dar peste două săptămâni, vedem ce se va întâmpla. Jucătorilor le expiră contractele, ei au oferte, probabil unii vor pleca, e prematur să vorbim la acest moment.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)