Vom uita trecutul, dar vom analiza viitorul

0
Posted May 1, 2018 by Lucian Popa in Coltul editorialistului

voleiPentru a nu cădea în zona penibilului sau chiar a ridicolului, anunț încă de la început că nu merită să mai continui acest serial. Încă de la început nu am atacat un om sau o secție, ci un singur antrenor care părerea mea personală, merita.

Un antrenor al secției de volei de la LPS Bihorul, club care care de-a lungul vremii a dat Bihorului și totodată României mari sportivi, sau mai bine spus mari campioni.

LPS Bihorul Oradea a avut o campioană mondială de atletism, la juniori, a avut sportivi la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale sau Europene, sau fotbaliști care au jucat în Champions League sau au câștigat titlul național. Și exemplele pot continua…

La fiecare sfârșit de an calendaristic, o comisie din cadrul LPS Bihorul stabilește un clasament al primilor zece sportivi în funcția de performanța lor în anul respectiv. Un clasament care este respectat, pe baza performanțelor internaționale și naționale.

În anul 2015 secția de volei a avut un laureat. Este vorba de Andei Crișan, fără doar și poate o valoare, în special în beach-volley, cel care a ocupat locul cinci.

În anul 2016, cel mai bun an pentru volei, Cristian Maier a urcat pe poziția a treia a podiumului, o poziție respectabilă. Cristian Maier a fost campion național de juniori I și II.

La finele lui 2017, același Cristian Maier s-a situat doar pe locul șapte într-un top 10. Se poate spune un accident sau mai bine spus un an mai modest. Acum o să vedem la finele lui 2018 care e valoarea voleiului.

La o simplă analiză, a ultimilor ani s-a lucrat bine, s-a lucrat si mai bine si se poate spune că s-a lucrat prost sau modest.

La finele fiecărui an tragem linie și analizăm, în condițiile în care nu știm obiectivul fiecărei secții, sau mai bine spus cine le stabilește. Motive dintre acestea penibile, că nu-i cresc unghiile sau că a lipsit căpitanul nu mai stau în picioare.

Cred că e momentul să analizăm valoarea.

Un antrenor care pur și simpu organizează o gală a unui singur sport, vorbea despre dorința de a ajunge în top. Tare m-aș bucura ca această dorință să fie implementată an de an tuturor secțiilor, iar valoarea internațională să ne oblige să scriem că unele secții nu sunt nici cenușerese, dar nici de neglijat.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)