Cristian Achim: Sunt extrem de fericit

0
Posted June 13, 2018 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim (foto), antrenorul CSM CSU Oradea, a vorbit la scurt timp după încheierea finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18, câștigată cu scorul general de 3-1 în compania echipei CSM Steaua EximBank București.

Iată ce a spus tehnicianul roș-albaștrilor:

“Am început foarte moale în apărare. Ușor-ușor am reușit să revenim. Consider că ne-am apărat extrem de bine pe tot parcursul seriei, excepție făcând această primă repriză. Noi am reușit să ținem Steaua la un număr redus de puncte marcate în precedentele meciuri. Sigur că azi s-a marcat mult datorită finalului atipic de partidă, cu multe prezențe la linia de pedeapsă în ambele părți.

Povestea invizibilă este munca acestor băieți minunați și sângele rece din momentele importante. Acesta este elementul care a făcut diferența între cele două echipe în această finală. Echipa noastră a demonstrat că este campioana României extrem de meritat. Am avut un sezon plin de probleme, de accidentări, de schimbări. Însă am strâns rândurile și datorită acestor băieți suntem din nou campioni.

Nu mi-aș fi dorit să ieșim campioni la Oradea. Pe de o parte am trăit această bucurie în urmă cu doi ani, la primul titlu din istoria baschetbalistică a acestui oraș. De această dată mi-am dorit să ieșim campioni cât de repede se poate. Un meci 5 presupune alte lucruri, iar acum pot să spun că la acea partidă noi nu mai puteam conta pe cel puțin doi jucători, care s-au accidentat și nu cred că puteau fi refăcuți până la ora jocului decisiv. Ba mai mult, suntem într-un domeniu în care atunci când ai o șansă trebuie să te agăți de ea. Dacă nu o faci s-ar putea să nu mai ai o altă oportunitate.

Sunt extrem de fericit deoarece am reconfirmat titlul cucerit în urmă cu doi ani. Este un lucru minunat, o senzație extraordinară. Vreau să îi felicit public pe jucătorii mei. Sunt senzaționali.

De asemenea, doresc să transmit mulțumiri fanilor, suporterilor noștri. Au rămas alături de noi în pofida problemelor pe care le-am întâmpinat. Asta înseamnă să fii un suporter adevărat. Să fii lângă echipa ta favorită atunci când îi este mai greu. Pentru asta le mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit și au continuat să creadă în noi.

Țin să mulțumesc sponsorilor și finanțatorilor echipei. Aportul lor este imposibil de exprimat în cuvinte. Fără eforturile lor nu am fi aici.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)