Cristian Achim: Vom incerca sa ne luam revansa la Bucuresti

0
Posted June 7, 2018 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim (foto), antrenorul CSM CSU Oradea, a vorbit despre Meciul 2 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18, pierdut în compania echipei CSM Steaua EximBank București, scor 70-75.

“Avem o înfrângere. Scorul general devine 1-1. Mergem mai departe. Ne asumăm această înfrângere, cu toții, de la primul până la ultimul. Mergem la București, unde vom încerca să câștigăm cel puțin un joc. Steaua a fost echipa mai lucidă în această seară. Consider că a meritat această victorie.

Nouă ne-a lipsit luciditatea în multe momente ale jocului. După părerea mea am scăpat situația de sub control la începutul sfertului 2. Atunci când am permis o revenire importantă a Stelei. Este inadmisibil să primim 12 puncte în primul sfert și 28 în cel de-al 2-lea. Probabil ne-am relaxat și am crezut că va fi ușor. Este cât se poate de evident că nu avea cum să fie așa. După revenirea Stelei lucrurile au mers din rău în mai rău pentru noi. De asemenea, nu am avut nici foarte multe soluții în atac.

Va trebui să executăm jocul ofensiv cu o circulație mai bună a mingii, să nu fim atât de statici în acțiunile poziționale, să pasăm mai mult, să plimbăm mingea. În relația unu la unu apărarea se grupează mai bine și atunci soluția este jocul colectiv. Cel care ne-a pus în situația să jucăm finala.

Nu este nimic pierdut. Am mai fost în această situație, doar că Steaua este o echipă cu experiență, cu jucători foarte buni și e limpede că ne așteaptă două meciuri foarte dificile la București. Evident că mi-aș fi dorit să plecăm la București cu 2-0 la general. Știu foarte bine cât de important ar fi fost acest lucru. Din păcate ne-a lipsit luciditatea, în special pe faza ofensivă.

Va trebui să analizăm foarte bine ce s-a întâmplat și să corectăm lucrurile care nu au funcționat de această dată. Sunt foarte supărat pentru lipsa de luciditate. Vom încerca să ne luăm revanșa la București, chiar dacă cei de la Steaua au acum avantajul terenului propriu. Ne vom lupta și vom face tot ce putem noi pentru a câștiga.”

Scorul general a devenit 1-1. Seria se mută la București pentru Meciurile 3 și 4, programate a se desfășura pe 10 și 12 iunie anul curent. Ambele partide vor fi transmise în direct la DigiSport.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)