CSM Universitatea Oradea este noua campioana nationala!!!

0
Posted June 12, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascMarți seara în București s-a dispuat jocul cu numărul patru din cadrul finalei Ligii Naționale de baschet masculin, ediția 2017-2018. S-au întâlnit CSM Steaua, în calitate de gazdă și CSM U Oradea. Înainte de meci, Oradea conducerea la general cu scorul de 2-1, având nevoie de o singură victorie pentru a deveni campioni naționali.

La capătul unui meci extrem de solicitant, CSM U ORADEA a devenit NOUA CAMPIOANA NAȚIONALĂ ÎN BASCHETUL MASCULIN ROMÂNESC.

Mandache & Co. au reușit o victorie cu scorul 92-89 (15-21, 26-19, 18-18, 33-31).

A fost o finală în care ORADEA a fost net superioară echipei din capitală, care nu a făcut față unui joc mult mai solid al formației din zona de vest a țării.

Gazdele au avut prima posesie irosită, Oradea replică prin Nicolescu, din zero grade. Zekovic de la mare distanță egalează. Falkar coș plus libeă suplimentară. Steliștii arată o determinare mult peste limitele regulamentului, arbitrii acceptă o asemenea manieră. Marinov cu mult curaj punctează decisiv, la fel ca și Richard. Zekovic de la mare distanță îl obligă pe Cristian Achim să solicite timp de odihnă.

M. Zeno este faultat, arbitrii lasă jocul să continue, și dictează tehnic la banca orădeană. Fraseniuc îl faultează ca și pestadion pe Denison, se acordă antisportiv, canadianul este exact la libere. Nicolescu în formă foarte bună, reduce din handicap, Darwiche de la distanță scutură plasa. Denison vine cu tripla, Oradea se apropie periculos pe tabelă. Marinov pune mingea-n coș, Nicolescu pe sirenă aruncă departe de panou.

Gajovic deschide sfertul secund cu o aruncare de la distanță, Taylor înscrie și el, același Taylor mărește diferența în favoarea gazdelor. Flowers peste gajovic scutură plasa, diferență de două cifre. Mandache de la distanță dă semnalul revenirii, și din nou căpitanul orădenilor cu noroc din zero grade înscrie. Timp de odihnă solicitat de Mikka Toijala. M. Zeno aduce Oradea la o posesie în spatele adversarului, Nicolescu în locul lui Mandache transformă ambele libere. 28-28.

Run de 10-0 pentru bihoreni, Zekovic puncteză ușor, Kariniauskas penibil, ratează ambele libere, Gajovic ratează și el tripla. Kariniauskas pentru prima dată își duce echipa în avantaj.

Timp de odihnă al militarilor.

Turnover, Richard înscrie la celălalt panou, Denison înscrie și el. CSM-ul nu este în penalizare, Flowers faultat jos. Un tehnic la banca stelei, M. Zeno înscrie. Kariniauskas cu doi oameni pe el înscrie superb, replica vine pe mâna lui Marinov. Falker singur sub panoul advers nu are cum rata, Achim își cheamă jucătorii la bancă. Richard punctează de la libere, Fraseniuc pe recuperare închide tabela. La pauza mare, baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede aveau doar un singur punct avans.

Repriza a doua începe în nota de echilibru, ambele echipe ratează sub panoul advers. M. Zeno îl găsește ideal pe Denison, care înscrie. Richard este de neoprit, și înscrie lejer.  Timp de odihnă al organziatorilor, Falker înscrie, turnovesr al oaspeților, Denison cu mult curaj aruncă devastator. Superbă evoluția canadianului. Falker finalizează în forță, tot el marcând de la linia de libere.

Oradea ajunge în penalitate, dar se menține în avantaj. Zekovic este exact la libere, Kariniauskas ratează. Nou intratul Laszlo Lazar își aduce și el aportul la finalizare, Baciu este penalizat cu fault ofensiv. Fraseniuc finalizează fără om pe el, din nou același Fraseniuc aruncă și punctează.

Înainte cu zece minute de final, Oradea are un singur punct avans. Taylor înscrie primele puncte, Steaua trece în avantaj. Nicolescu cu o talie superioară punctează și își duce echipa în avantaj. Falker din nou în forță înscrie, 62-62.

Taylor de două ori condusă, arbitrii nu vad nimic, Steaua în avantaj.

Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. M. Zeno până-n coș, Richard superb punctează. De unul singur, Richard este omul providențial pentru Oradea. 64-68 arata tabela.

Ambele echipe în penalizare. Turnover al militarilor, Richard explozie și două puncte. Marinov ratează, Richard cu baciu în față aruncă, fiind faultat. Trei libere pentru orădean. Timp de odihnă al organizatorilor. Transformă prima, o ratează pe a doua, o transformă pe a treia. 64-72 pe tabelă. M. Zeno la linia de libere, ratează prima, dar o înscrie pe a doua. plus un tehnic, transformat. Oradea în avantaj de două cifre pe tabelă.

Falker descalificat pentru cinci greșeli personale, Valeika ratează ambele libere, descalificat și el pentru cinci greșeli. Taylor ratează prima liberă, dar o înscrie pe a doua.

Richard nu poate fi oprit decât prin fault, înscrie ambele tentative 65-76. Kariniauskas ratează singur cu panoul, Runkauskas înscrie de la distanță. M. Zeno imperial, punctează. 68-78. Mai sunt de jucat 95 secunde. Runkauskas ajunge la linia de libere. 70-78.

Timp de odihnă solicitat perfect de Cristian Achim. Mandache din zero grade nu iartă, iar campioana era deja știută. 72-81. Fraseniuc gest urât asupra lui Richard, ratează prima liberă, și o înscrie pe a doua. 74-82. Timp de odihnă al gazdelor, ultimul. Runcauskas la linia de libere la fel ca și M. Zeno. Taylor două puncte plus o liberă suplimentară, transformată. M. Zeno din nou la linia de libere. 79-86. Zekovic aruncă de la distanță și scutură plasa. 82-86. Richard la linia de libere. Metronomul punctează ambele tantative. 82-88. Taylor la linia de libere. 84-88.

Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim, ultimul. M. Zeno înscrie ambele tentative. 84-90. Taylor agățat de Richard. 86-90. Richard din nou la linia de libere, înscrie ambele libere, ajungând la cota 26. Taylor înscrie de la distanță, dar era deja prea târziu. 89-92 final de meci. ORADEA, ORADEA, ORADEA, ORADEA, ORADEA!!!

În tribunele sălii de jocuri Mihai Viteaziu din București a fost prezent și Ilie Bolojan, primar al municipiului Oradea!!!


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)