EXCLUSIV: CSU Oradea va avea 100% echipa romanesca in Divizia A1

0
Posted June 11, 2018 by Lucian Popa in Volei

voleiDupă ce au reușit să performeze la finele sezonului 2017-2018 promovând în primul eșalon valoric al țării în voleiul feminin românesc, CSU Oradea se află în plin proces de organizare a noului campionat. Orădencele au tot sprijinul conducerii CS Universitar și vor evolua pentru prima dată în Divizia A1, acolo unde vor întâlni cele mai bune echipe ale țării. Mai mult, Alba Blaj va veni la Oradea din postura de locul secund în Champiosn League, iar gruparea dn municipiul de pe Crișul Repede va debuta în noul sezon cu Dinamo București, actuala campioană națională.

Din păcate pentru ele, nu vor avea un buget de cheltuieli foarte mare față de sezonul precedent, cu toate că Divizia A1 necesită cheltuieli duble față de Divizia A2. Cu ajutorul unor sponsori, mai mici este adevărat, se dorește ca primul sezon să fie trecut cu bine.

Binențeles că obiectivul principal nu poate fi altul decât menținerea în primul eșalon valoric, asta în condițiile în care nu se poate dicuta de o schimbare radicală de strategie. Se va merge în continuare pe mâna jucătoarelor care au promovat și lotul se va îmbunătății cu alte sportive de valoare exclusiv de naționalitate română.

Condițiile legitimării unei jucătoare străine costă clubul anumite taxe către FR Volei, în valoare de 1 200 euro, plus o taxă de transfer pentru o jucătoare din afara granițelor țării, care costă tot atât.

Astfel în niciun caz CSU Oradea nu va plăti 2 400 euro pentru a avea în lot jucătoare de alte naționalitate, numai românce. Binențeles că nici pretențiile nu vor fi foarte mari, se caută cele mai bune soluții normale și viabile pentru această perioadă. Provocarea cea mai mare va fi pentru peste 95% din lotul echipei, care nu au mai jucat niciodată în primul eșalon și care își vor trece în CV-ul personal cel puțin un sezon în Divizia A1.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)