FABULOS. Oradea la o singura victorie de un nou titlul national!!!

0
Posted June 10, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascSala de jocuri Mihai Viteazu din capitală a găzduit duminică 10 iunie meciul trei al finalei Ligii Naționale de baschet masculin. După primele două jocuri scorul era egal 1-1 între CSM Steaua București și CSM U Oradea.

Baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede s-au autodepășit și au câștigat într-o manieră absolut categorică cu scorul de 90-74 (26-13, 20-18, 22-17, 26-21). Un succes incredibil într-o finală, să marchezi 90 puncte pe gterenul unei rivale care a câștogat trei meciuri cu Cluj.

Gazdele au marcat primii prin Darwiche, oaspeții au preliuat imediat inițiativa, Denison și Kariniauskas fiidn exacți.

Oradea domină, Runkauskas marchează de la distanță, după reușita lui Zekovik gazdele trec în avantaj. Urmează o perioadă pozitivă pentru bihoreni, Richard fiind on-fire, completat de Nicolescu. Valeika se remarcă și el, iar după reușita lui M. Zeno, vizitatorii trec în avantaj de două cifre. Pe final de prim sfert, acest din urmă jucător este exact la libere.

Falker este omul debutului de sfert secund, un sfert extrem de modest de ambele părți. M. Zeno punctează la fel ca și Fraseniuc, Steaua începe să fie mult mai activă Marinov și Lapornik vin cu ceva în plus de la bancă. Pe finalul sfertului, Richard este decisiv, prima dată îi pasează ideal lui Denison, pentru ca pe sirenă cu doi oameni pe el să înscrie norocos.

La pauza mare, elevii lui Cristian Achim au +15 pe tabelă.

Partea a doua începe cu sleam-dunk-ul de senzație a lui Denison, oaspeții se apără foarte bine, Kariniauskas de la distanță scutură plasa. Incredibil, Oradea are +20 pe tabelă, iar meciul pare jucat. Marinov înscrie beneficiind de o liberă suplimentară, transformată. Richard și Valeika, aruncă aiurea Nicolescu recuperează ofensiv, în cele din urmă Kariniauskas aruncă de la distanșță și înscrie. Timp de odihnăp solicitat de Jukka Toijala.

Din nou +20 pe tabelă. Marinov reduce din handicap, Richard din zero grade înscrie.

Flowers înscrie pe urmărire, Țibîrnă se accidentează, Laczi Lazar intră pe parchet. Flowers cu mult curaj aruncă și înscrie, M. Zeno este mereu providențial. Richard interceptează și înscrie. Pe sirenă Mandache de unul singur depășește apărarea și pune mingea-n coș. Cu zece minute înainte de final orădenii au +20 pe tabelă, teoreticnu mai au cum pierde.

Lapornik de la linia de libere înscrie, Kariniauskas este penalizat cu tehnic. E momentul ca Achim să-l cheme la bancă oe Kariniauskas, care face fault la trei puncte. Marinov înscrie prima, și pe a doua, și pe a treia. Gajovic deși cu o evoluție ștearsă înscrie. Oradea este clar la cârma jocului, Kariniauskas aruncă și înscrie. Apar o serie de ratări sub ambele panouri, timp de odihnă al gazdelor. Denison demonstrație de forță, plus o liberă suplimentară.

Pe final de meci, Oradea își permite să-i arunce pe parchet pe Gavrilă, Lazar sau Fometescu. Mandache de la distanță înscrie. Viitoarea campioană are cinci români pa parchet. Marți de la ora 20,00 va avea loc partida a patra, scorul general fiind 2-1 în favoarea CSM U Oradea.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)