La loc comanda pentru luceferi!!!

0
Posted June 19, 2018 by Lucian Popa in Fotbal

005Patru zile a ţinut starea de euforie a reşiţenilor după anunţul că Luceafărul Oradea se va muta în oraşul lor, îşi va schimba numele în CSM Reşiţa, iar în noul sezon va evolua în Liga 2. După ce, joi, consilierii locali se întâlneau în regim de urgenţă pentru a aproba proiectul de asociere cu clubul condus de Nicolae Sarcină, între timp, omul de afaceri gorjean s-a sucit şi a schimbat pretenţiile. Finanţatorul clubului bihorean vrea de la Reşiţa 300.000 de euro în schimbul mutării echipei din Oradea. Oficialii bănăţeni nu sunt de acord şi au rupt înţelegerea iniţială.

Nicolae Sarcină, finanţatorul din umbră al cluburilor de Liga 2 Luceafărul Oradea şi ACS Şirineasa, demonstrează astfel, însă o dată, cât de imprevizibil este. Iniţial, bătuse palma să mute Luceafărul la Reşiţa, el să o întreţină financiar, iar Consiliul Local să se ocupe de baza sportivă şi de echipele de juniori. Acum solicită 300 de mii de euro.

“Una am stabilit, altfel se pune problema acum. Din punctul nostru de vedere, discuţiile s-au încheiat. Dacă semnăm actele aşa cum am hotărât împreună şi cum am votat în Consiliul Local, mergem mai departe, dacă nu, rămânem cu varianta a doua pe care o aveam pregătită cu preşedintele Viorel Lolea. Rămânem în Liga a 3-a şi nu ne mai asociem cu nimeni. Ne-am dorit un partener serios, dacă nu a fost să fie, ne vedem de proiectul nostru iniţial. Pe domnul Sarcină îl aşteptăm până marţi, dacă nu perfectăm contractul până marţi, a picat orice discuţie cu Oradea”, a spus, pentru Express de Banat, consilierul local Hadrian Popescu.

Dacă cele două părţi nu se vor răzgândi şi nu vor mai bate palma, atunci Reşiţa va continua în Liga 3 cu CSM Şcolar, echipă care a ratat n ultimele două sezoane promovarea în detrimentul Ripensiei şi Şirinesei.

Nici Şirineasa nu mai e sigură că joacă la Petroşani. Se joacă la mai multe capete

Cât priveşte seriozitatea lui Sarcină, aceasta loveşte şi la ACS Şirineasa, nou-promovată în Liga 2. Echipa care a evoluat la Petroşani şi voia să îşi schimbe numele în Jiul Petroşani caută acum să se mute în altă parte şi joacă la mai multe capete. Cum noul stadion din Târgu Jiu nu este finalizat, visul lui Sarcină fiind să îşi după echipa acolo, variante ca posibilă destinaţie sunt Drobeta Turnu Severin, Motru, Rovinari sau chiar Băleşti.

“Am avut o discuţie cu conducerea clubului Şirineasa şi sunt interesaţi să vină să joace pe stadionul nostru, al comunei Băleşti. Este un lucru bun. Vă daţi seama că este o mândrie să ştii că pe stadionul din Băleşti joacă o echipă de Liga a 2-a, la care meciurile sunt şi televizate, dacă nu mă înşel. Înseamnă o promovare pentru localitate, este o echipă cu sponsor din Gorj. Noi nu am reuşit să găsim un sponsor pentru Internaţional Băleşti şi acest lucru ne-a dus la retrogradare. Suntem la nivel de discuţii, nu ştiu ce condiţii şi cum va fi. Vom discuta. Nu vom cere o anumită sumă. Vom discuta în Consiliul Local în primul rând. Vom cere să ne întreţină stadionul şi să participe la costurile de funcţionare”, a declarat, pentru Pandurul, Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti.

liga2.ro


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)