Le-a lipsit curajul si luciditatea pe final de partida. CSM Oradea – Steaua 1-1 la general

0
Posted June 6, 2018 by Lucian Popa in Baschet

zenoBucurati-vă de baschet, bucurați-vă de spectacol. Acesta a fost sloganul unui meci în care gazdele au avut șansa unei victorii enorme, dar din păcate pe final au cedat.

O înfrângere care nu trebuie mult analizată sau dramatizată, nu e nimic pierdut. E 1-1 la general, Oradea are șanse în continuare foarte mari de a câștiga titlul. Pentru cunoscători, gazdele au reușit să conducă Steaua timp de peste 75 de minute în două jocuri ceea ce este o performanță incredibilă într-o finală.

Miercuri 6 iunie, în Arena Antonio Alexe s-a desfășurat al doilea meci al finalei LNBM ediția 2017-2018. CSM Steaua București a reușit victorie pe final scor 75-70 (12-29 28-15, 11-12, 24-14) în fața rivalilor de la CSM U Oradea. Scorul general este 1-1.

Baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede au început perfect meciul au dominat categoric primul sfert, la fel ca și în jocul precedent.

Au avut 6-0, iar după reușita lui Richard s-a făcut 10-4. Oaspeții nu aveau nicio soluție s-a ajuns la o diferență de două cifre, 21-6, aprope cea mai mare din acest meci. La finele primelor zece minute, tabela arăta 29-12, iar sărbătoarea putea începe.

Nici în cele mai urâte vise nu credeam că Oradea poate ceda pe propriul teren de la o astfel de diferență.

A urmat un sfert secund în care din păcate, bihorenii pur și simplu i-au băgat în meci pe militari. Fără să exceleze, jucătorii din capitală au reușit încet dar sigur să recupereze, l-au blocat din nou pe Runkauskas, dar Flowers și Fraseniuc au profitat din plin.

Taylor a fost lăsat în afara lotului, iar încrederea în Lapornik le-a fost răsplătită. Rotația mai mare a vizitatorilor începe să de-a roade. Oradea nu are soluții, începe să se simtă oboseala, Kariniauskas cu mult curaj scuturăplas ade la distanță. Diferența începe să se reduce, Valeika și Zekovic punctează cu om pe ei. M. Zeno are două tentative ratate iar pe final de primă repriză, Fraseniuc de la distanță înscrie. Scorul se strânge simțitor.
Richard este primul marcator după pauză, Falker de la linia de libere este exact. Arbitrii iau unele decizii ciudate pentru ambele tabere, se marchează extrem de puțin. Deja oboseala începe să-și spună cuvântul în sepcial în tabăra organizatorilor.

Steliștii par mai proaspeți și mai lucizi, iar nivelul apărării mult mai ridicat pune cu adevărat probleme. M. Zeno încearcă să-și tragă echipa după el, dar e greu de unu singur. Achim solicită timp de odihnă, Oradea e pe val, își schimbă decizia. Zekovic înscrie de la distanță, Richard încearcă o acțiune individuală finalizată superb. Dar deja nu mai sunt găsite soluțiile pozitive.
Începe ultimele zece minute, Oradae este în avantaj. Publicul se bucură enorm, se fac valuri. Pentru prima dată galeria a fost de fapt toată sala.

Richard este on-fire cu șase puncte consecutive, Fraseniuc este penalizat cu antisportiv, Denison înscrie și el, Jukka Toijala antrenorul roș-albaștrilor solicită timp de odihnă.

Denison ratează, Laponic interceptează și înscriu, un nou turnover al gazdelor, Lapornik de la distanță scutură plasa. La celălalt panou, Mandache după mai multe tentative din zero grade înscrie și el.

Din păcate Runkauskas este mult prea obosit să te poți baza pe el, M. Zeno sau Richard, două dintre gurile de tun ale gazdelor nu mai au luciditate. Steaua profită din plin, Flowers din colt înscrie, Oradea nu are șansă mingea se plimbă pe inel, Marinov cu noroc pune mingea-n coș. Schimbări în ambele tabere, Oradea ratează trei acțiuni consecutive, nimeni nu își asumă responsabilitatea aruncării, Denison forțează la limita timpului.

Pentru prima dată în aceste două jocuri, după reușita lui Flowers, Steaua trece în avantaj. 70-67. Stupoare în tribună, Kariniauskas pasează total aiurea, Richard forțează și el angajarea pivotului, pasa este imprecisă. Iese la rampă, Baciu care s-a odihnit pur și simplu și cu talia superioară marchează. 72-67.

Achim ezită să solicite timp de odihnă, Richard pe păreundere punctează. 72-69. Bucureștenii rămân loiali rotației luingi, Runkauskas scăpat din marcaj înscrie, având și o liberă suplimentară. 75-69. M. Zeno la linia de libere înscrie doar o aruncare, Cristian Achim total aiurea cu cinci secunde înainte de final solicită timp de odihnă. Richard arunca și ratează.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Richard 22 puncte peste 30 minute jucate, de la învinși respetiv Falker 19, Flowers 13, Marinov 12 de la învingători.

Duminică de la ora 18,00 în București va avea loc jocul cu numărul trei.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 Comentarii



Fii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)