LPS CSM Oradea, vicecampioana nationala la Under 14

0
Posted June 6, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascÎn urmă cu câteva zile, echipa de baschet LPS CSM Oradea a cucerit un nou titlu de vicecampioană naţională la U14 masculin – ediţia 2017-2018.

Generaţia de 2004 a baschetului juvenil orădean a obţinut a treia clasare consecutivă pe locul al II-lea, la capătul unui meci deosebit de echilibrat, a pierdut partida cu Laguna Bucureşti, decisivă în lupta pentru obţinerea medaliei de aur. Rezultatul final al partidei a fost 65-68.
Bucureştenii au început meciul mai bine, instalându-se la conducere. LPS CSM a avut probleme la finalizare, iar Laguna s-a desprins la şapte puncte pe tabela de marcaj. Totuşi, orădenii au terminat mai bine secvenţa, reuşind un parţial de 8-2 cu care s-au apropiat la un singur punct, scor 17-18, înregistrat la capătul primei secvenţe.

Bihorenii au restabilit egalitatea la 18 în primul minut din sfertul al doilea, respectiv la 26 în cel de-al şaselea minut al aceleiaşi secvenţe. Repriza s-a încheiat favorabil Lagunei, însă, care a realizat un parţial de 10-4, cu care s-a desprins la 36-30, după 20 minute de joc.

Repriza secundă a demarat cu un parţial de 8-0 în favoarea orădenilor, aceştia trecând la conducere pentru prima dată după cel de-al doilea minut al reprizei inaugurale. Laguna a venit din nou la conducere, după care Denis Pătcaş a marcat de pe semicerc pentru a duce scorul la 43-42 în favoarea LPS CSM. Continuarea a fost favorabilă bihorenilor, aceştia desprinzându-se la un maxim de nouă lungimi pe tabel de marcaj. Scorul la intrarea în secvenţa a patra a fost de 59-51 în favoarea orădenilor.

După cum anunţă clubul orădean, pe site-ul oficial, Laguna Bucureşti a înjumătăţit deficitul în primele trei minute ale sfertului decisiv, forţând staff-ul tehnic al orădenilor să ceară un timp de odihnă. Ofensiva formaţiei bihorene a întâmpinat dificultăţi, astfel încât cu două minute şi jumătate rămase din timpul regulamentar scorul la strâns la 65-64, moment în care LPS CSM Oradea a mai cerut un timp de odihnă. După reluare, tot bucureştenii au marcat, preluând conducerea.

Finalul partidei a fost problematic pentru orădeni, care nu au găsit soluţii în faza ofensivă, chiar dacă au existat câteva oportunităţi favorabile.

În acest meci, Denis Pătcaş a totalizat 18 puncte, Bogdan Creţ a adăugat 16 puncte, 12 recuperări, 2 intercepţii, Andrei Popescu a încheiat cu 10 puncte, 6 recuperări, Rareş Teodorof a terminat cu 7 puncte, Rareş Bozga a reuşit 5 puncte, 5 recuprări, Raul Igna a bifat 4 puncte, 4 recuperări, George

Pilca şi Dragoş Tomoiagă au avut câte 2 puncte, iar Mihai Galchiş a avut un punct. În finală au mai jucat însă şi: Andrei Caba, Mario Hortea şi Alexandru Novac-Iuhas.

După cum mai menţionează site-ul clubului CSM Oradea, de-a lungul sezonului 2017-2018, echipa orădeană de U14 a participat şi în European Youth Basketball League. Aici a izbutit să se califice în plyoff-ului Europei Centrale, după ce a câştigat 75% din meciurile susţinute în sezonul regulat al acestei competiţii.

De menţionat şi faptul că antrenorul Zoran Vranes a absentat la turneul final al Campionatului Naţional U14, de la Otopeni, întrucât el face parte din staff-ul tehnic al echipei naţionale U17 masculin a Serbiei, iar aceasta se afla în cantonament, urmând să participe la turneul final al Campionatului Mondial U17 masculin – ediţia 2018, din Argentina. Evenimentul este programat a se desfăşura în perioada 30 iunie – 8 iulie, la Rosario şi Santa Fe.

Lotul echipei LPS CSM Oradea U14: Dragoş Andrei Tomoiagă, Raul Igna, Bogdan Cristian Creţ, George Cosmin Ion, Andrei Popescu, Denis Mihai Pătcaş, Rareş Şerban Mihai Bozga, Buzguta Raul, Andrei Gabriel Caba, George Tudor Gabriel Pilca, Alexandru Novac-Iuhas, Rareş Casian Teodorof, Mihai Andrei Galchiş şi Mario Răzvan Hortea. Staff-ul tehnic este format din: Alin Cureş – antrenor asistent, Călin Pop – antrenor coordonator şi Anamaria Mesaros – iniţiere. Performanța a fost susținută și da Anabus Trans, o soceitate de transport care a fost mereu alături de tinerii baschetbaliști și i-au susținut din mai multe puncte de vedere.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)