Luceferii se transforma in CSM Resita. Judetul Bihor fara echipa in esalonul secund

0
Posted June 16, 2018 by Lucian Popa in Fotbal

luceferi 2Rămasă fără echipă de fotbal în Liga 2 de două sezoane, după ce adoptata Metalul Reşiţa, fosta Damila Măciuca redenumită apoi în vara trecută Sportul Snagov, şi-a luat bagajele şi s-a mutat la Snagov, oraşul Reşiţa e aproape să revină în eşalonul secund. Nu o face pe merit sportiv, fiindcă în ultimele două campionate CSM Şcolar Reşiţa a ratat promovarea în favoarea echipelor Ripensia Timişoara, respectiv ACS Şirineasa, ci printr-o manevră întâlnită des în fotbalul românesc. Luceafărul Oradea va fi adoptată de autorităţile locale din Valea Domanului, iar noul club se va numit CSM Reşiţa

La Reşiţa, în şedinţa Consiliului Local, aleşii au votat aproape în unanimitate, cu o abţinerea, ca principalul oraş din judeţul Caraş-Severin, prin Asociaţia Reşiţa Europeană, să se asocieze cu clubul Luceafărul Oradea. Gruparea bihoreană e finanţată din umbră de afaceristul Nicolae Sarcină, cel care e implicat şi la ACS Şirineasa, echipă împotriva căreia CSM Şcolar Reşiţa a pierdut lupta pentru promovare în acest sezon, în Seria a 4-a a Ligii 3. Sarcină nu apare însă în acte la Luceafărul Oradea şi nici la ACS Şirineasa, ci şi-a numit acolo asociaţi de-ai săi pentru a nu avea probleme că finanţează două grupări care vor activa în noul sezon al Ligii 2.

Asocierea dintre autorităţile locale reşiţene şi clubul lui Nicolae Sarcină presupune mutarea Luceafărului de la Sânmartin (comună de lângă Oradea / Bihor) la Reşiţa şi transformarea ei în CSM Reşiţa. Finanţarea echipei va fi asigurată de Nicolae Sarcină, în timp ce Consiliul Local Reşiţa se va ocupa de întreţinerea bazei sportive şi de echipele de juniori.

Obiectivul lui Daniel Opriţa urmează să fie promovarea.

S-a bătut palma din iarnă, când Reşiţa contestase participarea Şirinesei în Liga 3

Negocierile dintre autorităţile locale din Reşiţa şi Nicolae Sarcină au început în iarnă, atunci când cele două părţi au bătut palma, însă nu s-a oficializat nimic, fiindcă la momentul respectiv ACS Şirineasa, cealaltă echipă deţinută din umbră de afacerist, şi CSM Şcolar Reşiţa se luptau pentru promovarea în Liga 3. Clubul din Valea Domanului chiar a contestat participarea în Liga 3 a Şirinesei, care în acte se numeşte Energeticianul, şi ar fi vrut excluderea sa din campionat pentru a scăpa de rivală, însă în final totul a fost şters cu buretele, acoperiţi şi de FRF.

Reşiţa şi-a retras contestaţia, iar ACS Şirineasa a promovat în Liga 2, urmând ca în această vară să îşi schimbe numele în Jiul Petroşani. Acum, cealaltă echipă a lui Sarcină, Luceafărul Oradea, se mută la Reşiţa şi îşi schimbă numele în CSM Reşiţa. Cel mai probabil, echipa CSM Şcolar Reşiţa va fi abandonată.

Acum două zile, preşedintele Luceafărului dădea asigurări că echipa rămâne la Sânmartin

Mutarea Luceafărului Oradea din judeţul Bihor s-a discutat în dese rânduri şi pe parcursul sezonului recent încheiat, după preluarea clubului de Nicolae Sarcină. Iniţial s-a obţinut acordul primăriei din Petroşani pentru mutarea echipei pe stadionul Jiul, apoi consilierii locali din oraşul Motru au dat acelaşi verdict, de mutare pe arena Minerul. Luceafărul a rămas însă în judeţul Bihor până la finalul campionatului Ligii 2, dar s-a mutat de la Oradea la Sânmartin.

Judeţul Bihor va rămâne fără nicio echipă în primele două ligi după ce Luceafărul Oradea se mută la Reşiţa şi îşi schimbă numele în CSM Reşiţa

La începutul acestei săptămâni, după ce au reapărut zvolurile că echipa va fi mutată, Lucia Vladimirescu dădea asigurări că formaţia bihoreană nu va pleca în alt judeţ. „Nu ne mutăm nicăieri. Luceafărul Oradea va continua să joace la Sâmartin”, a spus, pentru Bihon, Vladimirescu.

Trecerea Luceafărului Oradea la Reşiţa şi schimbarea denumirii în CSM Reşiţa sunt iminente, astfel că noul sezon al Ligii 2 va avea în componenţă încă un oraş important din România, cu tradiţie fotbalistică. În noua ediţie vor participa echipe ca: UTA Arad, ASU Poli, ACS Poli, FC Argeş, Ripensia, Pandurii, Farul, Petrolul sau U Cluj.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)