Munca unui sezon ratata dupa o atitudine total neconvingătoare

1
Posted June 30, 2018 by Lucian Popa in Fotbal

rsz_img_20180630_191605Un meci de fotbal care trebuie să aducă bucurie sau satisfacție la finele unui sezon întreg s-a terminat repede. Sau mai bine spus nicinu a început. Asta datorită atitudinii care a lasăt mult de dorit. CSC Sânmartin rămâne cu satisfacția câștigării laurilor de campioni ai județului Bihor la fotbal, dar au dezamăgit profund la baraj. Și asta nu e totul, finalul a fost unul de coșmar care trebuie dat ca exemplu. AȘA NU!!!

În cursul după-amiezii de sâmbătă 30 iunie, CSC Sânmartin a întâlnit în manșa retur a barajului de promovare în Liga a 3-a, Minaur Baia Mare. După un echitabil 0-0 în tur, gazdele erau îndreptățite să pornescă cu prima șansă. Din păcate elevii lui Ovidiu Morna nici nu s-au pus bine în teren că au și primit gol la prima acțiune. Feraru a primit o minge între cei doi fundași centrali și l-a lobat elegant pe Groze indecis (0-1).

Cu toții speram că a fost doar un accident.

Au trecut doar șapte minute și același Feraru a fost agățat în careu de portarul advers. Lovitură de la 11 indiscutabil.

Duruș a șutat plasat darm ingea a ocolit poarta. Deja nu mai era un accident. Bihorenii parcă jucau pentru prima dată în aceeași formulă de echipă, iar duelurile pentru balon erau majoritatea câștigate de maramureșeni.

În minutul 17 același Cirprian Duruș de la 16 metri șutează slab dar plasat, Groze este pur și simplu înțepenic pe linia porții, balonul intră în plasă (0-2). Incredibil ceea ce se întâmplă cu o echipă campioană a județului cu 16 puncte avans.

Partida este clar la discreția oaspeților care fără să facă eforturi simplimentare impun ritmul. Obligați de împrejurări, băimărenii fac prima modificare. Bihorenii au trebui să schimbe aproape toată echipa.

Cu zece minute înainte de finalul primei părți, gazdele au șansa primei reușite, Ban în lobează elegant pe portarul advers, mingea ocolește de puțin poarta. Șumălan cu capul este aproape și el de gol, iar după prima repriză, Minaur Baia Mare este deja în Liga a 3-a.

În minutul 60 al partidei, șut-centrare din corner al oaspeților, portarul advers cu mare greutate respinge în față. Tot băimărenii au șansa golului, Feraru șutează în diagonală de la marginea careului, mingea lovește bara și revine în teren.

CSC Sânmartin irosește și cea mai mare șansă de gol. Meșter trece de doi adversari, cade și centralul Ovidiu Mazilu acordă lovitură de la 11 m. Mingea ajunge în brațele lui Trip dar acesta îl lasă pe Ban. Mare greșeală…

Ban cu mult sânge rece, execută o tentativă de scărință, total neinspirată, Danciu cu un reflex respinge în corner. În niciun caz nu era un moment pregătit pentru o astfelde execuție într-un meci decisiv.

Apar o serie de schimbări în ambele tabere. Jocul scade în intensitate, băimărenii irosesc două șanse în superioritate numerică. Prima dată Ardelean este eliminat corect pentru două cartonașe galbene, pentru ca în minutele de prelungire, Trip să fie iertat de al doilea galben, văzut însă de Șumălat pentru un fault care nu are nimic comun cu fotbalul.

Așa s-a scris istoria unui sezon în care o echipă destul de interesantă a făcut unele modificări înainte de baraj total neindicate și care cu o astfel de atitudine nu avea cum să câștige un duel de baraj indiferent de numele adversarului.

E păcat de munca de un an de zile depusă la echipă și irosită în 180 minute. Acum e momentul contestatarilor care se vor lăuda în stânga și în drepta că le-am spus de mult că nu au echipă. Au știut-o și ei, dar alții mai buni nu au găsit. E un moment dificil în care vor fi obligați să strângă rândurile și să tragă linie, o analiză trebuie făcută iar deciiziile pot fi radicale.

CSC Sânmartin: Groze – Fitero, Ardelean, Șumălan, Cristian Copil (74 Ungur), Cuc, Claudiu Copil, Popa (46 Daina), Ban, Trip, Morna (66 Meșter). Antrenor: Ovidiu Morna.

Minaur: Danciu – Lihet, Ignat, Simion, Duruș, Bococi, Balmoș, Feraru, Dan (28 Săbăduș), Giurgiu. Antrenor: Dorin Toma.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

Un comentariu


  1.  
    un bihorean

    Da nici nu cred ca au vrut sa promoveze, si daca au vrut, Liga 4 Bihor e tot mai slaba, deja nu mai face fata in aproape niciun baraj cu echipele din jur, poate cu SJ si SM sa mai aiba sanse.

Adauga un comentariu


(obligatoriu)