Oradeanca Ligia Grozav Damaris, prima la Campionatele Internationale

0
Posted June 3, 2018 by Lucian Popa in Atletism

ligiaLa Campionatele Internaţionale de Atletism ale României s-au înscris 252 atleţi (159 la masculin, 93 la feminin), dintre care 42 sunt reprezentanţi ai atletismului mondial, venind din ţări ca Armenia (2), Bulgaria (3), Germania (2), Israel (1), Moldova (7), Serbia (11), Turcia (16).
Este prima dată când Campionatele Internaţionale ale României se desfăşoară timp de 2 zile şi găzduiesc 38 de probe (19 feminin, 19 masculin). Este una dintre cele mai complexe întreceri continentale, unde atleţii români şi străini îşi pot îmbunătăţi recordurile personale şi pot îndeplini baremurile pentru Campionatul European de la Berlin.

La ediţia cu numărul 63 a „Internaţionalelor” a fost permisă înscrierea liberă a atleţilor, renunţându-se la invitaţiile nominale. Astfel competiţia reuneşte un număr record de atleţi şi se prefigurează rezultate excelente! Este a pentru a treia oară când moderna arenă sportivă „Cluj Arena” găzduieşte Campionatele Internaţionale de Atletism ale României, după ediţiile din 2014 şi 2017.

Ediţia 2018 este considerată o avanpremieră a ediţiei 2019 care îşi propune să devină o întrecere de tip Grand Prix. Federaţia Română de Atletism va depune candidatura pentru un concurs „Grand Prix Permit” şi speră să deschidă calea marilor întreceri de pistă din România.

Fondul de premiere la această ediţie a Campionatelor Internaţionale de Atletism ale României este de 23.400 de euro, premii nete, premiile fiind împărţite între cele 38 de probe ale competiţiei şi premiile de performanţă.

Astfel, 28 de probe vor avea recompensat locul I cu 200 euro, locul 2 cu 150 de euro şi locul 3 cu 100 euro, ştafetele vor fi premiate cu 240 euro locul I, 200 euro locul II şi 160 euro locul IV, iar sportivii clasaţi pe unul dintre cele trei locuri fruntaşe din 6 probe premium (Feminin – 400 m, Lungime, Triplu Salt; Masculin – Greutate, Suliţă, 100 m plat) vor fi premiaţi astfel: locul I 600 euro, locul II 400 euro şi locul III 200 euro.

Totodată, vor fi acordate premii de performanţă conform Tabelei Internaționale de Punctaj astfel: cea mai bună performanţă a concursului 600 euro, cea de-a doua performanță 400 euro şi a treia performanţă valorică va fi răsplătită cu 200 euro.

În prima probă a concursului, Ligia Damaris Grozav a reușit să câștige săritura în înălțime cu o performanță de 1,84 m la numărul de încercări. Ligia (foto) este legitimată la CSU Oradea unde o are ca antrenoare pe Mariana Preda. Andrei David legitimat la CSU – CSM Oradea, antrenat de tatăul său a terminat priba de aruncare a suliței pe locul șapte cu o performanță de 63,60 m.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)