Primul meci, prima victorie pentru CSM U Oradea!!! 1-0 la general

0
Posted June 4, 2018 by Lucian Popa in Baschet

basPrimul meci al finalei LNBM ediția 2017-2018 a adus și prima victorie pentru CSM U Oradea. În niciun caz nu se poate conteasta un succes absolut normal al favoriților locali care au dominat cu autoritatea tot meciul. Reușind o tactică prin care l-au blocat pe Runkauskas, având procentaje foarte bune la aruncări și profitând de prestația sub așteptări a jucătorilor militari, organizatorii au luat o primă opțiune pentru un nou titlul de campioană.

Miercuri 6 iunie de la ora 20,00 va avea loc partida secundă tot la Oradea, după care disputa se mută în capitală.

86-73 (26-15, 22-20, 14-19, 24-19) a fost scorul final dintre CSM U Oradea și CSM Steaua București.

Baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede au început hotărâți meciul și încă din primele minute au arătat că sunt preocupați să asigure încă din start o diferență confortabilă. Orădenii au condus cu scorul de 5-0 după reușitele lui Denison și Richard, fiind mai mereu în avantaj. După puțin peste patru minute de joc, roș-albaștrii au +10 pe tabelă, apărarea bucureșteană fiind în vacanță. Kariniauskas în două rânduri duce echipa locală la o diferență incredibilă într-un prim meci al finalei și anume +15. Deja e mai mult decât clar că elevii lui C. Achim sunt principalii favoriți ai disputei. Militarii revin pe final de partidă, Marinov, Darwiche sau Baciu reducând din diferență.

Valeika este primul marcator al sfertului secund, Fraseniuc cu un efort suplimentar înscrie și el. Meciul este clar la discreția orădenilor care fără să forțeze într-un ritm foarte bun punctează din nou. Rotația steliștilor începe să se simtă pe tabelă, Zekovic cu mult curaj de la distanță scutură plasa. Runkauskas este ca și inexistent. Richard face două greșeli personale, este chemat pe bancă iar M. Zeno ratează ambele libere. La rampă iese aruncarea din zero grade a lui Mandache, iar finalul este dominat clar de favoriții locali, mult mai proaspeți.

Așadar la pauza mare, CSM-ul are o diferență de 13 puncte în față, marcând aproape 50 puncte. Foarte, foarte bine pentru o finală, foarte foarte bine stau și la procentaje precum și la greșeli personale.

Mitanul secund începe cu reușita de la distanță a lui Fraseniuc, Denison imitându-l automat. Meciul este mult mai tacticizat, Achim este mult mai atent la fiecare detaliu și solicită timp de odihnă exact când trebuie. Încep să iasa la rampă două apărări echilibrate, Marinov marcând cu noroc.

Valeika este avertizat de arbitrii pentru comportament nesportiv, Zekovic readuce Steaua la zece lungimi în spatele bihorenilor. Flowers, Mandache de la distanță și Runkauskas, scăpat de marcaj înscriu, Richard & Co. își arată experiența superioară.

Marinov blochează pe panou, sunt acordate punctele, Valeika este penalizat cu antisportiv, iar Zekovic lasă impresia că Steaua poate reveni în meci.

Richard pur și simplu de sub un panou sub celălalt înșiră toți adversarii și înscrie. Publicul este în picioare. Sunt opt puncte avans și zece minute de joc.

M. Zeno își începe recitalul exact când echipa are nevoie de el, Kariniauskas punctează iar Valeika angajat perfect nu are cum rata. M. Zeno este on-fire pentru o echipă care arată exact ca și o viitoare campioană. Cu tribunele în picioare, Gajovic este omul perfect.

Timp de odihnă solicitat de steliști.

Marinov aruncă și înscrie, Flowers pune și el mingea-n coș. Falker este descalificat pentru cinci greșeli personale, Valeika mărește diferența în favoarea gazdelor.

M. Zeno din nou iese la rampă cu un coș extrem de important, militarii sunt mult mai eficienți dar deja era prea târziu. cu 90 secunde înainte de final, gazdele aveau +10 pe tabelă, Runkauskas înscrie dar ce mai contează.

Oradea se impune în primul meci al finalei la capătul unei prestații extrem de solide și prin care își arată superioritatea asupra adversarului.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost M. Zeno 20 puncte, aproape 30 minute jucate, Kariniauskas 19 puncte, peste 32 minute jucate, de la învingători respetiv Zekovic 16, Marinov 11, Flowers 10 de la învinși.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)