Romania s-a calificat la Campionatul European din Franta

0
Posted June 3, 2018 by Lucian Popa in Handbal

romaniaCristina Neagu & Co. au câștigat greu în Austria, cu 28-25, dar succesul le asigură handbalistelor noastre prezența la Campionatul European din Franța.

Selecționata României a condus jocul, dar a ratat mult și le-a permis handbalistelor pregătite de Herbert Muller să egaleze cu cinci minute înainte de final, 24-24.

Echipa noastră a condus cu 13-11 la pauză, iar diferența a fost făcută pe final, când formația noastră a înscris de trei ori în ultimele două minute.

Handbalistele noastre au ratat nu mai puţin de cinci aruncări de la 7 metri, iar din minutul 48 nu au mai putut conta pe aportul Melindei Geiger, care a primit cartonaşul roşu.

În celălalt meci al grupei, Rusia a învins Portugalia cu 30-24. După cinci etape, România este lider, cu 8 puncte, urmată de Rusia şi Austria, cu câte 6, şi Portugalia, cu 0 puncte.

Ultima etapă programează, la 3 iunie, meciurile Rusia – Austria şi România – Portugalia (la Buzău).

Primele două clasate din cele şapte grupe preliminare şi o echipă de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament se califică la turneul final Campionatului European, programat în Franţa, între 29 noiembrie – 16 decembrie 2018.

Pentru naționala noastră va fi a 12-a participare la un Campionat European.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)