Se intampla ca politicul si sportul sa faca lucruri bune

0
Posted June 6, 2018 by Lucian Popa in Tenis

20180602_171040Sport și cultură civică la Vadu Crișului. A fost inaugurat oficial noul teren de tenis
Oameni politici, oficialități locale, oaspeți din Ungaria, sportivi și localnici au ținut să fie prezenți la acest moment fericit din viața frumoasei comune din Defileul Crișului Repede.

Inaugurarea unui teren de tenis pentru o localitate din mediul rural are un impact civic în comunitate care se adaugă importanței pentru sănătate a practicării sportului și a performanței sportive a micilor tenismeni dornici a călca pe urmele Simonei Halep sau Rafael Nadal. Aceste aspecte au fost evidențiate în fața celor prezenți la eveniment și de către domnul Dorel Cosma, primarul comunei dar și de către domnul Szabo Odon, deputat UDMR.

Domnul primar s-a referit la costurile legate de o asemenea investiție finanțată de Consiliul Județean Bihor și a mulțumit consilierilor județeni care au susținut realizarea acesteia.

Deputatul Szabo Odon a remarcat perioada bună prin pe care o traversează tenisul românesc cu patru jucătoare prezente în optimile turneului de la Roland Garros, una dintre ele fiind șteianca Irina Bara și le-a transmis tinerilor tenismeni din Vadu Crișului să se antreneze pe noul teren pentru a obține și ei performanțe în sportul alb.

După tăierea panglicii inaugurale, tenismenii din comună au făcut o demonstrație de tenis în fața celor prezenți, urmată de un turneu la care au participat jucătorii legitimați din Vad. Iată și clasamentul:
1. Juhasz Koppany, 2. Cristina Baciu, 3. Alexandra Lazăr, 4. Adelin Ținc.
Amenajarea unui teren de tenis în mediul sătesc a fost scopul final al proiectului ”Tenis în comune și sate”, prin care să se ofere copiilor de la țară condiții de antrenament asemănătoare celor de la oraș. Și ei așteaptă să fie descoperiți de către un antrenor care să-i pregătească și să le dea posibilitatea de a participa la turnee.
De altfel, cu cei clasați pe podiumul turneului s-a plecat la drum, în urmă cu patru ani, odată cu demararea proiectului ”Tenis în comune și sate”. Ei au arătat consecvență în pregătire, au continuat să-și urmeze visul și acum sunt jucători de tenis legitimați la cluburi din Oradea.

Au primit, în acești ani, sprijinul părinților, al primăriilor și al conducerii școlilor, dar și al unor oameni speciali care au fost alături de ei în antrenamente și i-au încurajat: doamna Mihaela Găvriluț din Vadu Crișului, doamna Bogdana Haragoș și domnul Daniel Rus din Șuncuiuș.

Lor li se datorează în cea mai mare măsură faptul că două comune din Defileul Crișului Repede, Vadu Crișului și Șuncuiuș au găzduit în 2016 și 2017 două ediții ale turneului național de tenis ”Trofeul Siroco-Defileul Crișului”, impunând cele două comune pe harta tenisului românesc. Iar acum, una din cele mai titrate junioare din Bihor, Anamaria Coroiu este originară din Șuncuiuș, strada Transilvaniei nr. 389.

Și mai credem că votul consilierului județean Julien Dumitru Mateias, originar din Vadu Crișului s-a sprijinit în cea mai mare măsură pe efervescența creată de acești tineri tenismeni în rândul copiilor dar și al adulților din cele două comune, iubitori și practicanți ai sportului alb.
Mircea-Teodor Drăgoi


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)