CSM Digi Oradea are un nou portar

0
Posted July 8, 2018 by Lucian Popa in Polo

poloStefan Živojinović (foto) este noul portar al echipei de polo CSM Digi Oradea. Cele două părți au convenit asupra unui angajament pentru sezonul competițional 2018/19.

Născut pe 8 iulie 1989, Stefan măsoară 1.98 metri și cântărește 94 kilograme. Originar din Belgrad și absolvent al Universității din capitala Serbiei, Živojinović este un produs al lui Partizan Belgrad și actualmente este cea de-a 3-a opțiune pentru postul de portar al echipei naționale a Serbiei. El a bifat peste 20 de selecții în echipa națională.

Živojinović sosește de la Galatasaray Istanbul, formație turcă angrenată în ediția 2017/18 a LEN Champions League. De altfel, Stefan a fost campion al Turciei în 2017 alături de gruparea amintită. El a apărat poarta acestei echipe în ultimele două sezoane. Anterior, mai exact în sezonul 2015/16, Stefan a evoluat în redutabilul campionat al Ungariei, la Tatabanya.

Noul portar al CSM Digi Oradea a debutat la nivel de seniori pentru Partizan Belgrad, alături de care s-a calificat la Final 4-ul LEN Champions League din anul 2013, care a avut loc tocmai la Belgrad. În același an, Živojinović a cucerit medalia de bronz la Jocurile Mondiale Universitare de la Kazan, alături de naționala Serbiei. Anterior, el a cucerit medalia de aur la Jocurile Mondiale de la Shenzen, în anul 2011. Stefan a câștigat Cupa Serbiei în anul 2015 alături de VK Radnicki Kragujevac.

Živojinović a fost adversar al CSM Digi Oradea în preliminariile LEN Champions League – ediția 2014/15. El evolua la acea vreme pentru VK Radnicki Kragujevac.

Antrenorul echipei orădene, Dorin Costrăș a precizat următoarele referitor la noul portar:

“Stefan a avut o ascensiune rapidă la postul de portar. Este cunoscut faptul că vârsta și experiența sunt elemente extrem de importante la acest post. El s-a aflat în umbra unor portari cu experiență mai mare, de certă valoare. Živojinović este viitorul portar al echipei naționale a Serbiei. Venirea lui la Oradea reprezintă o garanție pentru clubul nostru în ceea ce privește poarta echipei.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)