CSM U Oradea va juca impotriva campioanei Finlandei in primul tur preliminar

0
Posted July 11, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascheMiercuri (11.07), la Mies (Elveția), s-a desfășurat tragerea la sorți a preliminariilor și grupelor Basketball Champions League – ediția 2018/19. În cadrul acestei ceremonii s-a stabilit adversarul CSM CSU Oradea în primul tur, dar și culoarul campioanei în exercițiu a României până la faza grupelor.

Așa cum s-a anunțat în data de 27 iunie anul curent, CSM CSU Oradea a fost introdusă în competiție încă din primul tur preliminar, iar la data de 10 iulie a fost prezentată procedura de extragere, formația roș-albastră fiind inclusă în urna A, astfel încât va avea să se dueleze în primul tur cu o echipă din urna D.

În urma extragerii s-a stabilit că CSM CSU Oradea se va confrunta cu Karhu Kauhajoki.

Prima manșă este programată se se dispute pe data de 20 septembrie anul curent, în deplasare. Returul are loc două zile mai târziu, adică pe 22 septembrie 2018, la Arena Antonio Alexe.

Karhu Kauhajoki este campioana în exercițiu a Finlandei. Trofeul câștigat în sezonul 2017/18 este primul din istoria acestui club. Palmaresul cuprinde trei semifinale de campionat și două semifinale de cupă. Antrenorul echipei este Sami Toiviainen. În sezonul 2017/18 la această echipă a jucat Kelvin Lewis, fost jucător la BC Timișoara.

Clubul a luat ființă în anul 1910 și joacă meciurile de pe teren propriu în localitatea Kauhajoki. Își dispută jocurile de pe teren propriu la Kauhajoen Yhteiskoulu, sală cu o capacitate de 2.000 locuri. Culorile clubului sunt negru-alb-portocaliu. Localitatea Kauhajoki se situează la distanță de 358 kilometri de Helsinki, capitala Finlandei și la 2.144 kilometri de Oradea. Această distanță va fi o veritabilă provocare pentru echipa orădeană, care va efectua două deplasări (una înaintea primei manșe, iar una între cele două partide).

Dacă se califică în turul al 2-lea preliminar, CSM CSU Oradea se va confrunta într-o altă dublă manșă cu învingătoarea dintre BC Siauliai (LTU) și Levski Lukoil (BUL). Această fază este programată a se desfășura pe 25 și 28 septembrie anul curent.

BC Siauliai provine din Lituania și este echipa clasată pe locul al 5-lea în ultima ediție de campionat. A părăsit playoff-ul în urma primului tur, scor 1-3 la general, în seria cu Lietkabelis. Această echipă are nouă medalii de bronz și șase clasări pe locul 4 în campionatul Lituaniei. A câștigat Liga Baltică de trei ori, în 2014, 2015 și 2016.

Levski Lukoil Sofia este o echipă ce a luat ființă în cursul sezonului precedent, prin asocierea dintre Levski și Lukoil Academic, cele mai titrate echipe din istoria baschetului bulgar. De altfel a câștigat titlul de campioană a Bulgariei, avându-l în componență pe Nemanja Milosevic, fostul jucător al CSM CSU Oradea. Echipa joacă pe Certificatul de Identitate Sportivă al lui Levski, formație ce a strâns 19 titluri naționale și 15 cupe. Scopul acestei asocieri este ca Levski să aducă brandul și publicul, iar Lukoil să aducă o contribuție financiară extrem de generoasă.

În cazul în care va pătrunde în cel de-al 3-lea tur preliminar formația orădeană se întâlnește cu JSF Nanterre 92 (FRA). Această fază se va desfășura tot în dublă manșă, pe 1 și 4 octombrie 2018.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)