Fara sportivi rusi in competitiile atletice internationale

0
Posted July 29, 2018 by Lucian Popa in Atletism

rusiaFederaţia Internaţională de Atletism a decis vineri să păstreze în vigoare suspendarea Rusiei, exclusă din toate competiţiile internaţionale din noiembrie 2015 din cauza unui sistem de dopaj instituţionalizat.

Această decizie a venit cu 10 zile înaintea startului Campionatelor Europene, ce se vor desfăşura între 6 şi 12 august în Germania, la Berlin.

“Lumea atletismului nu se concentrează doar pe cercetări sau sancțiuni. Nu avem ca scop doar să identificăm trişorii, ci să creem un sistem, cu ajutorul căruia să protejăm atleții ‘curați”, a declarat Sebastian Coe, preşedinte Federaţia Internaţională de Atletism.
Atleţii ruşi pe care o comisie antidoping i-a considerat “ireproşabili” au primit însă din partea forului internaţional posibilitatea să concureze sub drapel neutru, pe listă aflându-se în acest an 72 de sportivi.
Acest mecanism de selecţie a atleţilor consideraţi “ireproşabili” a fost folosit şi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, precum şi la Mondialele de Atletism de la Londra din 2017 şi în sezonul indoor din 2018.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)