Lewis Hamilton se impune in Marele Premiu al Germaniei

0
Posted July 22, 2018 by Lucian Popa in Altele sporturi

hamiLewis Hamilton a obtinut victoria in Marele Premiu al Germaniei de la Hockenheim, dupa ce a profitat de o eroare uriasa comisa de Sebastian Vettel, rivalul sau in lupta pentru titlul mondial.

Hamilton a pornit al 14-lea din grila dupa o sesiune de calificari ratata din cauza problemelor hidraulice si a facut o cursa de recuperare formidabila.

La polul opus, Vettel a pornit ideal din prima pozitie a grilei de start si a condus cursa cu exceptia intrarilor la boxe, cand pe prima pozitie au trecut pentru putine tururi Valtteri Bottas si apoi Kimi Raikkonen.

Printr-o decizie venita de la boxe, Vettel l-a depasi fara lupta pe coechipierul de la Ferrari, o manevra pe care germanul avea sa o regrete cateva tururi mai tarziu.

Ploaia a jucat in favoarea Mercedes la Hockenheim si Vettel a fost victima pistei alunecoase. In timp ce se afla la conducere si mergea fara probleme spre a cincea victorie din 2018, Vettel a ratat inscrierea in virajul al treilea si a tras drept intrand cu partea frontala in zidul exterior.

O eroare incredibila din partea cvadruplului campion mondial, eroare care a dus la aparitia Safety Car-ului pe pista. Raikkonen mostenea prima pozitie, dar intra la boxe pentru un al doilea schimb de pneuri.

Astfel, Hamilton ramanea pe primul loc fara lupta, fiind urmat de Bottas si de Raikkonen.

La reluarea cursei pentru ultimele zece tururi cei doi piloti de la Mercedes au mimat un duel roata la roata, dar pana la urma totul a fost doar pentru spectacol si aparente, Bottas ramanand pana la final sa-i apere spatele coechipierului sau de un eventual atac venit din partea lui Raikkonen.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)