Muhamed Pasalic a semnat si el, urmeaza antrenorul Cristian Achim

0
Posted July 21, 2018 by Lucian Popa in Baschet

pasaMuhamed Pašalić a semnat un nou angajament cu CSM CSU Oradea. Sportivul în vârstă de 31 ani va evolua pentru formația bihoreană pentru al 3-lea sezon consecutiv.

Născut pe 27 august 1987, originar din Sarajevo, “Muha” este un jucător de pozițiile 1-2. El măsoară 1.93 metri și cântărește 84 kilograme. Ex-iugoslavul va reveni după o accidentare suferită la osul scafoid al mâinii de aruncare, în cursul lunii aprilie. Aceasta l-a ținut departe de teren pentru playoff, după ce a fost o piesă extrem de importantă în angrenajul echipei de-a lungul sezonului 2017/18, unul în care nucleul de bază s-a schimbat de mai multe ori.

Mihamed Pašalić (foto) poate evolua atât ca și poziție 1, cât și ca poziție 2. Cu alte cuvinte poate să fie principal mânuitor de minge, dar poate să evolueze și alături de un alt conducător de joc. El aruncă cu mâna dreaptă, însă se folosește de ambele mâini pentru a dribla. Bun mânuitor al mingii, Pašalić poate aduce un plus de siguranță în jocul de construcție și implicit de imaginație în faza ofensivă. Are capacitatea de a pătrunde și este un jucător deosebit de precis la aruncările de la semidistanță și distanță, cu abilități de a puncta din orice zonă a terenului.

În plus, CSM-ul mizează foarte mult și pe calitățile sale de lider, fiind un jucător vocal, capabil să strângă echipa în jurul său. Polivalent, Pašalić se potrivește necesităților echipei, staff-ul tehnic urmând să aibă multiple variante de folosire a jucătorilor la perimetru.

În ultimul sezon, Muha a jucat 23 meciuri în LNBM și a avut medii statistice de 11.7 puncte, 4.2 pase decisive, 2.4 recuperări și 0.9 intercepții cu doar 1.5 posesii pierdute pe partidă în peste 26 minute. El a avut un procentaj de 51% la aruncările de trei puncte în condițiile în care a aruncat de aproape cinci ori pe partidă. În plus, bosniacul a bifat trei prezențe în Cupa României și două în FIBA Europe Cup, fiind selectat să participe la All Star Game-ul baschetului românesc – ediția 2018. Aici el a câștigat concursul de aruncări de trei puncte.

Pe parcursul celor trei sezoane petrecute deja în Liga Națională, unul cu U-BT Cluj-Napoca și două cu CSM CSU Oradea, Pašalić are 99 meciuri disputate cu medii de 9.9 puncte, 3.1 pase decisive, 2.4 recuperări și 0.7 intercepții în aproape 27 minute pe partidă pentru 10.9 la eficiență. Bosniacul are și 11 prezențe în Cupa României cu medii de 9.4 puncte, 3.0 pase decisive și 2.2 recuperări cu 0.7 intercepții și 1.2 posesii pierdute pentru 10.1 la eficiență în aproape 26 minute pe partidă.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)