Romanul Giordan Watson, este noul coordonator al CSM U Oradea

0
Posted July 9, 2018 by Lucian Popa in Baschet

rsz_watsonGiordan Watson (foto în acțiune) este noul jucător al CSM CSU Oradea. Cele două părți au semnat un contract cu valabilitate pentru două sezoane. Născut pe data de 24 octombrie 1985, în Statele Unite ale Americii, la Detroit, Watson este fundaș. Înalt de 1.78 metri, sportivul amintit evoluează la poziția 1.

Watson este conducătorul de joc al echipei naționale a României și poate fi utilizat în calitate de jucător autohton în Liga Națională și Cupa României. El este absolvent al universității Central Michigan, pentru care a evoluat în NCAA între 2004 și 2008.

Noul jucător al formației orădene este în principal un foarte bun mânuitor de minge. Watson este creativ și bun organizator al jocului. De asemenea dispune de experiență internațională impresionantă, aflându-se în fața celui de-al 11-lea sezon al carierei în Europa. Totodată, Watson e un jucător defensiv foarte solid, fiind cerebral și dispus să-și asume rolul de lider la final de meci echilibrat. În fine, a făcut să se vorbească despre România atât prin intermediul experiențelor din cupele europene, cât și sub culorile echipei naționale.

Cariera de jucător profesionist de baschet a lui Giordan Watson a demarat în urmă cu un deceniu. Primul angajament profesionist al acestui jucător a fost cu formația germană Eisbären Bremerhaven. De-a lungul carierei a jucat pentru Giants Nördlingen (Germania), Njarðvík și Grindavík (Islanda), Kauhajoki Karhu (Finlanda), Energia Târgu Jiu și U-BT Cluj-Napoca (România), Uşak Sportif (Turcia), respectiv Le Mans Sarthe (Franța).

De-a lungul carierei, Watson a evoluat în competiții precum Bundesliga germană, liga profesionistă din Turcia, LNB Pro A (Primul eșalon al Hexagonului), respectiv Basketball Champions League. El a acumulat experiență în playoff-ul campionatului din Turcia, s-a calificat la Final Four-ul FIBA EuroChallenge și a disputat finala Cupei Franței la baschet masculin.

Watson a câștigat Cupa României de două ori. Primul trofeu l-a câștigat în 2014, alături de Energia Târgu Jiu, iar cel de-al 2-lea în 2018, cu U-BT Cluj-Napoca. Ambele trofee au fost câștigate după finale disputate în compania lui CSM CSU Oradea. De asemenea, el are două medalii de bronz în LNBM, una cu Târgu Jiu în 2015, respectiv una cu Clujul în 2018. În plus, Watson a câștigat campionatul, cupa și supercupa Islandei.

În ediția 2017/18 a Ligii Naționale de baschet masculin, Watson a bifat 41 prezențe și a avut medii statistice de 13.6 puncte, 4.4 pase decisive și 2.0 recuperări pentru 14.3 la eficiență cu 6.7 la +/-. El a avut 9.3 puncte, 4.7 pase decisive, 2.3 recuperări și 1.7 intercepții pentru 9.0 la eficiență în Cupa României. În 14 partide disputate la nivelul FIBA Europe Cup, Giordan a avut medii statistice de 13.3 puncte, 4.0 pase decisive, 2.1 recuperări și 1.5 intercepții pentru 13.0 la eficiență.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)