Trofeul Damaco la tenis de camp, ajunge la editia a XVI-a

0
Posted July 19, 2018 by Lucian Popa in Tenis

tenisÎn perioada 21-24 iulie, pe 7 din terenurile de tenis de câmp ale Bazei Sportive Sănătatea din Oradea se va desfăşura turneul naţional de tenis dotat cu Trofeul Damaco.
Competiţia, care a ajuns la cea de-a 16-a ediţie, este organizată de Clubul Sportiv Sănătatea Oradea având ca partener grupul de firme Damaco (Florin Mudura, Mircea Maier, Ioska Kovacs foto). Primul este noul director la marketing, Mircea Maier administratorul Damaco iar Ioska Kovacs, administratorul bazei Sănătatea.
Turneul este cotat cu categoria a I-a în calendarul Federaţiei Române de Tenis şi se va desfăşura la categoriile de vârstă de 10, 12, 14 și 16 ani, atât la feminin cât şi masculin.

Bugetul turneului va depăşit suma de 8 000 ron, pentru ca premiile să fie pe măsură.
Din păcate din cei 70 de participanţi înscriși din zona Ardealului, au mai rămas doar 55 în condițiile în care FRT a decis să acorde în aceeași perioadă și alte zone geografice apropiate. Este o decizie care afectează în mod direct turneele programate de ani de zile în aceeași perioadă a anului în special cele de categoria I-a.

Pe lângă tenismenii din Oradea, legitimați la Sănătatea sau CSM, au mai confirmat prezența cei din Salonta, Timişoara, Arad, Cluj-Napoca, Zalău, Brașov dar şi din București.
Arbitrajul va fi asigurat de timişoreanul Gheorghe Schipor, mingile oficiale vor fi head.
La final, vor fi acordate o serie de premii speciale, celor consideraţi cei ami talentaţi.
“Din păcate tenisul pierde tot mai mult teren, iar grupul de firme Damaco se va axa în continuare doar pentru turneele de copii. Vom face un studiu, vom încerca să găsim soluțiile cele mai bune pentru a crește numărul participanțior. Binențeles că latura financiară este cea care primează” declara Mircea Maier. Ioska Kovacs avea să sompleteze că deși s-a desființat fosta baza sportivă Voința, iar în alte părți, duminica este zi liberă, numărul practicanților sportului alb nu a crescut la Sănătatea.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)