Vaidas Kariniauskas va mai ramane un sezon la CSM U Oradea

0
Posted July 13, 2018 by Lucian Popa in Baschet

rsz_kariCSM CSU Oradea și Vaidas Kariniauskas au parafat un nou acord. Baschetbalistul originar din Lituania va evolua pentru formația alături de care a devenit campion al României. Contractul are valabilitate pentru sezonul competițional 2018/19.

Născut pe 16 noiembrie 1993, înalt de 1.97 metri, cântărind 92 kilograme, Kariniauskas este fundaș. El s-a alăturat Leilor Roșii în cursul sezonului 2017/18, ajutând Oradea să se califice în finala Cupei României și să câștige Liga Națională de baschet masculin.

Vaidas (foto în acțiune) a ajuns la CSM după o experiență de aproximativ un an alături de U-BT Cluj-Napoca, echipă alături de care a cucerit Cupa României și Liga Națională în sezonul 2016/17.

Posesor al unui fizic impresionant la poziția 1, capabil să evolueze alături de alți mânuitori de minge, Kariniauskas a devenit un jucător mai complet și mult mai periculos la finalizare după venirea la Oradea. Lituanianul a avut un procentaj de 45% la aruncările de trei puncte, având reușite numeroase de la mare distanță, inclusiv în finala LNBM. De altfel rolul său în uniforma roș-albastră a fost mult mai important decât în angajamentele anterioare.

Totodată, el este apreciat pentru faptul că poate specula plusul de talie și forță în duelurile individuale, atât în atac, cât și în defensivă. Jucător de mână stângă, Kariniauskas este extrem de periculos atunci când atacă coșul pe partea sa preferată. Poate să joace cu spatele la coș având abilitatea de a-și pune în dificultate adversarul direct datorită gabaritului deosebit pentru poziția la care evoluează. Este un bun jucător defensiv, oferind opțiuni multiple staff-ului tehnic în alegerea strategiei pentru faza de apărare.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)