Arcasii oradeni au tintit din nou … medalii

0
Posted August 21, 2018 by Lucian Popa in Altele sporturi

05 Alin MuresanDeşi o probă care nu face parte, în mod normal, din “repertoriul” sportivilor de la C.S. Redpoint Oradea, field-ul se dovedeşte suficient de provocator pentru a fi încercat din când în când. Şi nu fără rezultate. Doi arcaşi orădeni au participat în acest week-end la două competiţii consecutive, dintre care una de anduranţă.

În tirul cu arcul, proba de field implică tragerea la ţinte dispuse pe distanţe diferite, de multe ori nemarcate, în teren plan sau accidentat.

Ţintele pot fi plate sau tridimensionale. Această disciplină este deseori comparată cu golful, datorită terenului şi obiectivelor. Competiţiile de field se desfăşoară cel mai adesea în natură, cîmp sau pădure. Probele sunt distractive şi constituie adevărate provocări. Ţintele sunt deseori poziţionate pe dealuri sau în pantă, arcaşii fiind nevoiţi să utilizeze diverse poziţii de tragere neconvenţionale.

Campionatul Naţional de field a fost organizat, anul acesta, de Clubul Sportiv Şoimii de Mureş, şi a adunat la start aproape 70 de arcaşi din toată ţara. Pe un parcurs de 24 de ţinte, jumătate dintre ele amplasate la distanţe cunoscute, iar cealaltă jumătate la distanţe necunoscute, s-au întrecut sportivi de la diviziile de compound, barebow, olimpic şi bowhunting.

Cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, Rivolto, Darer, Vitrerom, Liceului Sportiv şi Turism Felix, Redpoint Oradea a obţinut un loc 4 la juniori compound, prin Alin Mureşan (foto), şi un loc 5 la seniori barebow prin Marin Darna. A doua zi a avut loc un alt concurs, mult mai dificil, Mureş Archery Extreme, competiţie de anduranţă, cu 48 de ţinte, care solicită sportivii mult mai mult decât un concurs obişnuit.

De data aceasta, atât Alin Mureşan cât şi Marin Darna au reuşit să câştige fiecare locul I şi medalia de aur la categoria lor de vârstă !

Pentru sportivii C.S. Redpoint, ultimele competiţii outdoor din acest an vor fi Campionatul Naţional pentru seniori şi juniori de la Aninoasa, Cupa Cetăţii şi finala campionatului judeţean, care vor avea loc sâmbătă 6 octombrie, în Parcul Cetăţii Oradea. După aceea, sportivii C.S. Redpoint vor începe pregătirile pentru sezonul competiţional indoor.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)