Campioana Romaniei la baschet mentine acelasi staff ca si in sezonul trecut

0
Posted August 20, 2018 by Lucian Popa in Baschet

achimStaff-ul tehnic al CSM CSU Oradea rămâne neschimbat.

Conducerea CSM Oradea a parafat înțelegeri cu antrenorii Cristian Achim (foto) și Milan Mitrovic, întreg staff-ul continuând în formula în care a activat în precedentele două sezoane.

Cristian Achim a semnat un nou contract cu echipa alături de care a devenit campion al României de două ori. Tehnicianul originar din Râmnicu Vâlcea a semnat un angajament pentru următoarele două sezoane, adică până la încheierea sezonului competițional 2019/20. În vârstă de 48 ani, Cristian Achim este antrenor principal al CSM CSU Oradea din luna noiembrie 2009.

Sub comanda lui Achim echipa orădeană a cunoscut o ascensiune nemaipomenită în istoria sa și a întreg baschetului orădean la nivel de seniori masculin. CSM-ul a devenit dintr-o echipă care lupta pentru supraviețuire într-o forță a Ligii Naționale.

Leii Roșii au cucerit, de la venirea lui Cristian Achim la cârmă, două titluri de campioană a României, cinci medalii și a disputat trei finale de Cupa României. CSM-ul a jucat de șapte ori cu trofeul pe masă (trei finale de campionat, trei de cupă, o supercupă) și a devenit o prezență constantă în arena internațională. Cea mai memorabilă participare pe plan continental este parcursul din Basketball Champions League în stagiunea 2016/17.

Milan Mitrovic a semnat un contract cu valabilitate pentru sezonul competițional 2018/19. Originar din Belgrad, Serbia, tehnicianul în vârstă de 38 ani are deja patru sezoane la activ alături de CSM. El s-a alăturat echipei în vara anului 2014, iar de la sosirea sa Oradea a devenit campioană națională de două ori și a cucerit o medalie de bronz, disputând două finale și o semifinală de cupă, respectiv o supercupă.

Format în Serbia, o țară recunoscută pentru școala de antrenori extrem de valoroasă, Milan Mitrovic a adus un plus din punct de vedere moral, motivațional, tactic, dar și din cel al metodelor de pegătire individuală a jucătorilor. Fost secretar al colegiului antrenorilor din cadrul federației de specialitate a Serbiei, Mitrovic a adus un plus deosebit, apreciat atât de antrenorul principal, cât și de conducerea clubului, fiind prețuit pentru contribuția adusă de-a lungul celor patru ani deja petrecuți pe banca tehnică a Leilor Roșii.

Marius Marinău continuă alături de CSM CSU Oradea în funcția de preparator fizic. Activitatea specialistului în pregătire și recuperare fizică este extrem de importantă în această perioadă, urmând ca de-a lungul sezonului că se îngrijească de menținerea formei fizice, dar și de recuperarea între meciuri ori după nedoritele accidentări. Marinău se află în fața celui de-al 3-lea sezon consecutiv în staff-ul tehnic al CSM CSU Oradea, după ce anterior a ajutat la recuperarea sportivilor după accidentări, ajutându-i pe aceștia să reintre în circuit în condiții fizice optime.

Cristian Dan, cel mai vechi component al secției de baschet CSM Oradea, continuă în calitate de fizioterapeut. Dincolo de activitatea specifică, el este omul care se ocupă de foarte multe detalii, de lucruri fără de care activitatea echipei ar fi practic imposibilă. Cristi se află la startul celui de-al 14-lea sezon alături de echipa de baschet masculin a clubului.

Alin Iova rămâne medicul echipei și în sezonul 2018/19. Venit alături de Leii Roșii în cursul cumplitului sezon 2014/15, marcat de o serie incredibilă de accidentări grave, dr. Iova s-a dovedit a fi o piesă de mare utilitate în angrenajul echipei de-a lungul celor două sezoane în care CSM-ul a câștigat campionatul, precum și în stagiunea ce a cuprins peste 60 de meciuri oficiale, incluzând deplasări lungi și solicitante.

Staff-ul tehnic amintit este cel care, împreună cu conducerea administratică a clubului, a construit lotul de jucători pentru sezonul competițional 2018/19. Tot acesta a lucrat încă din prima zi de la începerea activității pentru noua stagiune. Semnarea actelor a fost o simplă formalitate, aceasta fiind îndeplinită pe parcursul acestei săptămâni.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)