Campioana Romaniei, victorioasa in primul amical la noului sezon

0
Posted August 30, 2018 by Lucian Popa in Baschet

amicalCSM CSU Oradea a susținut primul joc din presezon. Echipa antrenată de Cristian Achim a primit miercuri, vizita formației maghiare Naturtex Szedeak SZTE Szeged, Orădenii au învins cu 71-68 după un meci foarte echilibrat.

Iubitorii baschetului din Oradea au avut oportunitatea să revadă 11 dintre jucătorii și întreg staff-ul tehnic care au contribuit la câștigarea celui de-al 2-lea titlu național din istorie. Alături de aceștia au putut fi urmăriți Giordan Watson (foto) – fost adversar al CSM-ului în două finale de Cupa României și în sezonul regulat al Basketball Champions League, Sean Barnette – revenit după un an la Oradea, respectiv Edward Petrescu – cel mai nou component al echipei. Totodată, suporterii mai vechi ai formației bihorene l-au recunoscut pe Andjelko Mandic – fost jucător al CSM-ului, actualmente antrenor principal la formația din Szeged.

Formația orădeană a jucat respectând prevederile regulamentului din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2018/19. Cu alte cuvinte, CSM-ul a jucat cu un român sub 23 ani pe tot parcursul primelor 20 minute de joc și a mizat pe un autohton în ultimele 20. Aici trebuie subliniat că Giordan Watson, noul conducător de joc al echipei, este considerat autohton în LNBM.

Staff-ul tehnic al campioanei României a încercat diferite formule pe parcursul celor 40 minute de joc efectiv. Meciul a început cu cvintetul care a deschis partidele finalei LNBM din sezonul anterior. Este vorba despre Vaidas Kariniauskas, Kris Richard, Bobe Nicolescu (care a fost căpitan de echipă în acest meci), Sean Denison și Arturas Valeika.

Pe parcurs au fost utilizați alți șase jucători. Este vorba despre amintitul Watson, alături de Tudor Fometescu, Sean Barnette, Edward Petrescu, Mihai Gavrilă și Laci Lazar. Fiecare dintre cei 11 jucători utilizați a bifat între 7 și 25 minute pe parchet.

De notat că antrenorul Achim a ales să încerce formule de joc cu Sean Barnette în special la poziția 3. Americanul a avut și apariții sub coș, acolo unde de-a lungul sezoanelor petrecute în uniforma CSM-ului a reușit o serie impresionantă de prestații uluitoare. El a oferit o mostră în acest sens la prima apariție după revenirea la Oradea, fiind de altfel cel mai bun marcator al echipei și co-lider la recuperare.

Evoluția scorului a indicat echilibru. Maghiarii au oferit o replică solidă, după ce în urmă cu trei zile, în primul lor meci de pregătire din această vară, au depășit campioana în exercițiu a țării vecine, Szolnok Olaj KK, scor 83-81. Scorul la capătul primelor trei secvențe: 17-19 (minutul 10), 36-34 (minutul 20), respectiv 55-55 (minutul 30). Cel mai mare avantaj al orădenilor a fost de șapte puncte, scor 15-8 în primul act, respectiv 68-61 în cel decisiv.

Formația orădeană a dominat spațiul de trei secunde. Dovadă în acest sens este numărul de puncte înscrise din zona vopsită (42-22), respectiv raportul recuperărilor (38-34, cu 15-7 la cele ofensive). bihorpenet.ro


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)