Fotbal judetean la ora analizei inainte de start

0
Posted August 16, 2018 by Lucian Popa in Fotbal

preventie 3Înainte cu o zi de începerea sezonului competițional 2018-2019, Asociația Județeană de Fotbal Bihor a organizat o întâlnire cu membrii afiliați, dar și cu arbitrii și observatorii din cadrul fotbalului bihorean.

Evenimentul găzduit la Hotel Impero din Oradea a avut ca scop principal activitatea de prevenție, forul fotbalistic bihorean implementând un proiect câștigat la Direcția de Dezvoltare și Implementare a Proiectelor din cadrul Consiliului Județean Bihor. Intitulat ”Prevenția corupției în fotbal – categorie predispusă” evenimentul a debutat cu salutul adresat participanților de către Radu Bitea, președintele AJF Bihor, după care avocatul George Morgovan a oferit o prezentare pe durata unei reprize de fotbal, conținând informații esențiale și utile cu privire la fenomenul corupției, dar mai ales modul în care poate fi preîntâmpinat acest fenomen.
După o scurtă pauză, secretarul AJF Bihor, Petru Boros a prezentat o serie de informații legate de noul sezon competițional (regula de juniori U21 și U20 pentru Liga a 4-a, mingi oferite pentru Liga a 5-a, filmarea jocurilor la nivelul Ligii a 4-a, Cupa Satelor la fotbal, etc.), iar reprezentanții echipelor și-au putut spune păsurile în cadrul unui dialog la care au mai participat și cei doi vicepreședinți ai AJF, Alin Popa și Valentin Vesa, respectiv Constantin Sabău, reprezentantul echipelor de Liga a 4-a.
Principalele probleme ridicate au fost regula juniorilor din Liga a 4-a (o parte dintre echipe în frunte cu CS Mădăras, prin vocea președintelui Dan Păcală și CS Săcueni, prin antrenorul Alexandru Gergely) au dorit modificarea acesteia, în cele din urmă după discuții pro și contra au renunțat la inițiativă. Andrei Câmpan, reprezentantul echipei de Liga a 5-a din Cheresig a solicitat AJF, reverificarea terenurilor de joc din campionat, iar acolo unde se constată lipsa condițiilor minime (apa curentă, ori toaletă) să nu se permită desfășurarea meciurilor din eșalonul secund.
Reprezentnații clubului din Dobrești au ridicat problema arbitrajelor, mai ales cu privire la unei decizii considerate injuste, luate de oficialii jocurilor, împotriva cărora nu s-au putut apăra la Comisia de Disciplină, fiind amendați.
Secretarul AJF i-a informat pe cei prezenți că Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice prevede clar modalitatea în care jucătorii și oficialii unei echipe își pot apăra dreptatea în fața comsiilor jurisdicționale ale AJF Bihor, oferindu-le, în schimb posibilitatea de a solicita cele 2 camere video ale AJF pentru a filma jocurile de campionat, având astfel

probe video în cazul unor probleme ori incidente apărute, care-i pot dezincrimina în caz de nevinovăție.
Medicul sportiv, dr. Carmen Gabriela Morariu Neagu, șefa Comisiei Medicale din cadrul AJF Bihor a dialogat cu echipele pe tema asigurării asistenței medicale cu persoane competente, care să posede ori parafă (în cazul medicilor) ori certificat de liberă practică în cazul asistenților medicali. O altă problemă ridicată de echipe a fost accidentarea jucătorilor la meciuri, în mai multe rânduri aceștia fiind puși la plată de sistemul sanitar românesc, după ce au fost consultați și asistați. ”Din păcate în România, a face sport este o povară, nu un privilegiu” – a concluzionat medicul.
La finalul întâlnirii cu membrii afiliați, Ionel Pantiș o oferit o scurtă prezentare privind la beneficiile apei Kangen pentru sportivi, atât prin uz intern, cât și extern (în cazul unor accidentări) apoi au servit prânzul oferit de organizatori, nu înainte de a-și rezolva o serie de probleme (transferuri, predări și primiri de carnete de legitimare, discuții cu omologii lor.
Arbitrii și observatorii din lotul județean s-au întâlnit în partea a doua a programului. Dimineața arbitrii au susținut testările fizice, iar la Hotel Impero au fost evaluați și din punct de vedere teoretic, după care au participat la o consfătuire în cadrul căruia, arbitrul de Liga 1, Florin Marcu, le-a prelucrat principalele modificări apărute la Legile Jocului.
Și a doua parte a zilei s-a încheiat cu o masă comună servită de participanți, dar și discuții libere legate de fotbal și activitatea de arbitraj.

La sfârşitul săptămânii viitoare AJF va organiza o conferinţă de presă pentru a aduce la cunoştinţa publicului ţintarele pentru campionatele sub egida AJF Bihor şi deciziile adoptate la ultimul Comitet Executiv şi de Urgenţă.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)