Primul succes in acest sezon. Decisiva inspiratia lui Cristian Luput

0
Posted August 25, 2018 by Lucian Popa in Fotbal

rsz_img_20180811_123506În cadrul rundei a patra a Ligii a 2-a de fotbal din țara noastră, Luceafărul Oradea a obținut prima victorie în acest sezon, scor 4-2 (1-0) în compania celor de la ACS Poli Timișoara.

Pe o căldură toridă și pe un teren foarte bun, bihorenii au reușit să întoarcă rezultatul în favoarea lor datorită inspirației lui Cristian Lupuț, care a făcut două mutări extrem de importante. Poli a avut șansă la ratarea lui Drăghici, care și-a demosntrat încă o dată clasa.

Gazdele au avut prima acțiune ofensivă după doar trei minute, Ludușan relund cu capul în plasa laterală din poziție favorabilă.

După doar 11 minute de joc, centrarea pe bara a doua a lui Ludușan este reluată cu latul sub bara de Codoban (1-0).

Disputa se echilibrează, Velcota de la 16 metri șutează puțin peste pentru ca Drăghici, cel mai activ jucător al bănățenilor să reia pe jos din interiorul careului. Nou intratul Preoteasa singur, singurel se pierde cu firea, execuția lui fiind modestă în fața lui Contra.

La trei minute de la reluare, Poli restabilește egalitatea, Motreanu centrează în careul, Opirș respinge greșit cu capul, Codrea din vole de la marginea careului catapultează balonul în plasă (1-1).

După 62 de minute dejoc, Drăghici scapă singur cu Moga, șutul primului fiind respins cu piciorul de portarul bihorean. La doar două minute distanță, Codrea este faultat clar în careu de Gunie, lovitura de la 11 metri fiind executată și transformată de Drăghici (1-2).

În minutul 67 luceferii restabilesc egalitatea, Vasile Pop trece ușor pe partea stângă de atac, centrarea este blocată, mingea îi revine și lobează în careu, de unde Ludușan puncteză decisiv cu capul (2-2). Organizatorii prind curaj și după doar zece minute pentru prima dată trec în avantaj. Acțiune de atac pentru bihoreni în careul timișorenilor, Dulca interceptează și cu latul pasat de la 14 metri îl execută pe Contra (3-2).

Poli încearcă soluția ofensivă, dar cei care înscriu sunt tot gazdele, pas perfect a lui Codoban pentru Mitrică, care demarcat în adâncime din prima șutează plasat (4-2). Era minutul 81.

În ultimele minute, vizitatorii încearcă să redudă din handicap, dar nu găsesc drumul spre poarta adversă.

Victorie extrem de importantă pentru luceferi, care pur și simplu în 17 minute a înscris de trei ori în poarta unui adversar care a fost luat prin surpridere.

Printre spectatorii prezenți la partidă s-au aflat și Ioan Ovidiu Sabău director tehnic la U Cluj-Napoca, echipa pe care luceferii o vor întâlni etapa viitoare și George Ogăraru, cel despre care se spunea că este interesat de parchetul de acțiuni al formației bihorene. De asemenea Ștefan Nanu a fost prezent și el la meci, urmând a prelua funcția de antrenor principal al oaspeților.

Dacă în etapa precedentă de pr propriul teren echipa lui Cristian Lupuț a jucat ultimele minute în zece oameni datorită unei eccidentări, de astă datăp antrenorul orădean a fost extrem de inspirat în schimbări, Dulca și Mitrică marcând după pătrunderea pe teren. Pentru a doua etapă la rând echipa vizitoare este însoțită de galerie în timp ce spectatorii bihoreni și nu numai sunt obligați să plătească 25 lei, tichet de intrare.

Luceafărul: Moga – Oroş, Opriş, Ban, G. Paraschiv (67 Mitrică), Codoban, Luduşan, Gunie, Vasile Pop, Prejmerean (30 Preoteasa), D. Lukacs (55 Dulca).
Antrenor: Cristian Lupuţ

ACS Poli: M. Contra – Bocşan, Motreanu, Basic, Podină, Haruţ, Al. Popovici (77 Mkrela), D. Codrea, Bîrnoi (46 Golda), Velcotă, Oct. Drăghici
Antrenor: Petre Vlătănescu


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)