Sansa victoriei irosita pe final de meci, de ambele parti

0
Posted August 11, 2018 by Lucian Popa in Fotbal

atacÎn cadrul etapei secunde a Ligii a 2-a de fotbal din țara noastră, Luceafărul Oradea a terminat sâmbătă 11 august la egalitate scor 2-2 (1-2) la Sânmartin cu Ripensia Timișoara. A fost un meci disputat pe o căldură toridă în care pe final, ambele echipe au ratat șansa victorie.

Gazdele au avut prima acțiune ofensivă, Paraschiv din șae metri singur cu latul a trimis lateral. După doar 11 minute de joc, oaspeții au deschis scorul, pas pe culoar pentru Dumiter, care pătrunde în careu și cu latul de la 14-15 metri, șutează plasat, mingea loveșta bara și ricoșează în plasă (0-1).

Același Paraschiv rămâne cel mai periculos jucător al organizatorilor, șutul acestuia fiind reținut de portarul advers.

Timișorenii își măresc avantajul. După jumate de oră de joc, Monea dejoacă pasul la ofsaid al defensivei gazdelor, scapă singur și cu mult cald înscrie plasat (0-2).

Replica bihorenilor vine la doar cinci minute, Vasile Pop câștigă duelul fizic cu adversarul direct, pătrunde pe stânga și șutează plasat reducând din diferență (1-2).

Finalul le-a aparținut tot luceferilor, Codoban a șutat puternic de la peste 25 m, Dobre este simplu spectator, mingea trece alături.

Partea a doua începe mult mai modest, jucătorii din ambele tabere sunt compleșiți de căldură.

În minutul 61 roș-albaștrii restabilesc egalitatea. Dulca pătrunde pe stânga, centrarea blocată ajunge în careu, Codoban câștigă duelul aerian cu un adversar, care pur și simplu îl tamponează puternic. Lovitură de la 11 metri, executată și transformată de Vasile Pop (2-2). Dobre ghicește colțul, dar nu reușește să respingă. Jocul scade în intensitate, apar schimbări în ambele tabere.

Din păcate pentru el, Cristian Lupuț efectuează toate cele trei schimbări până în minutul 70, iar imediat după aceea Toriște se accidentează. Luceferii joacă în zece, Ripensia prinde curaj și impune ritmul. O decizie cam pripită.

Mansour se autoblochează în două rânduri, iar finalul este tensionat. Bănățenii au șansă victoriei în final. Mingea bâlbâită de apărarea gazdelor, trece prin fața porții, Ban ezită să intervină, Monea cu talpa ratează golul, mingea este respinsă.

În minutul 90, Dobre total neinspirat iese din poartă la 40 m, degajează pe jos, modest, Codoban interceptează trece centrul terenului și șutează lobat spre portarul advers, balonul trece un pic peste.

Așa s-a scris istoria unui meci în care echipa gazdă a făcut o mare risipă de energie și a salvat un pucnt în condițiile în care au jucat 20 minute în inferioritate numerică. De cealaltă parte, Ripensia a arătat bine, ca și o echipă preocupată de fotbal, bine așezată înteren, pregătită fizic care practic putea pleca cu toate cele trei puncte. 17 ani pentru portarul Ștefan Dobre care are nevoie de continuitate. Din păcate, decizia conducerii de a introduce bilet la intrare și care costă 25 lei a făcut ca multă lume să nu vină la meci.

Probabil că nu vor să aibă suporteri sau pur și simplu nu vor să fie văzuți de iubitori ai sportului și ai fotbalului. La tribuna oficială, nici umră de conducători, concedii sau căldura mare a făcut ca aceștia să fie absenți.

Luceafărul: Goia – Toriște, Oros, Opriș,  Ban – Mitrică (71 Gunie), Preoteasa (58 Dulca), Prejmerean, Codoban – Vasile Pop, Paraschiv (46 Ludușan). Antrenori: Cristian Lupuț și Viorel Domocoș.

Ripensia: Dobre – Popa, Burdeț, Apro, Ioan Toma – Stoi, Anghelina (69 Marius Toma)- Dumiter, Ungureanu (62 Mansour), Monea (85 Cluci)- Bădăuță. Antrenor: Ciprian Urican.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)