Trei dintr-o lovitura pentru CSM Digi Oradea!!!

0
Posted August 8, 2018 by Lucian Popa in Polo

popoviciuAlex Popoviciu revine în activitate. CSM Digi Oradea a ajuns la un acord cu fostul internațional de polo pentru reluarea activității la doi ani de la retragere. Părțile urmează să parafeze contractul în zilele următoare, asta în condițiile în care clubul îi era dator financiar jucătorului.

Antrenorul Dorin Costrăș, alături de asistentul și colaboratorul său, Ciprian Cîmpianu, și-au manifestat dorința de a-l readuce la echipă pe Alex Popoviciu (foto) încă de vara trecută. În cadrul conferinței de presă de prezentare a noului staff tehnic al echipei CSM Digi Oradea, desfășurată în luna iunie a anului 2017, amintiții tehnicieni au declarat că doresc să-l convingă pe Alex să-și reia activitatea. Acest lucru s-a materializat în cursul ultimelor zile, când jucătorul a decis să reintre în bazin.

În vârstă de 28 ani, Popoviciu a fost unul dintre cei mai de perspectivă jucători de polo ai României, fiind un produs al școlii orădene. Cel mai recent, Alex a făcut parte din echipa națională a României la precedenta ediție a Campionatului European de polo, desfășurată la Belgrad, în ianuarie 2016. Popoviciu a jucat și la turneul preolimpic alături de prima reprezentativă a României, desfășurat la Trieste, în aprilie 2016..

Aleksa Petrovski este noul jucător al echipei de polo CSM Digi Oradea. Născut pe 29 mai 1996, înalt de 1.96 metri și cântărind 102 kilograme, sportivul originar din Serbia se află la primul angajament în România.

El este fundaș și este jucător de mână dreaptă. Datorită gabaritului și a modului în care înțelege jocul de polo, Petrovski poate evolua ca centru în faza de atac, lucru pe care l-a făcut la toate echipele pentru care a jucat până acum. Este apreciat pentru agresivitatea cu care joacă în situațiile de superioritate numerică, fiind un foarte bun marcator în astfel de cazuri, atât din apropierea porții, cât și de la distanță. De asemenea Gustavo De Freitas Guimaraes este noul jucător al echipei de polo CSM Digi Oradea. Născut pe 24 ianuarie 1994, sportivul amintit este originar din Brazilia și se află la primul angajament în România. În sportul internațional este cunoscut sub numele de “Grummy” Gustavo Guimaraes.

Antrenorul Dorin Costrăș a făcut o scurtă caracterizare a jucătorului brazilian:

“Este un jucător polivalent, capabil să facă multe lucruri în bazin. Este un mare câștig pentru echipa noastră atât prin prisma valorii sale, cât și a experienței internaționale deosebite. Venirea lui la Oradea reprezintă un câștig foarte important pentru noi.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)