Aceeasi marie, doar cu o alta palarie!!!

0
Posted September 10, 2018 by Lucian Popa in editorial

minge.handbalLa finele sezonului trecut, secția de handbal a CSM Oradea si-a câștigat pe parchet dreptul de a juca în Liga Națională. După mai multe luni de dezbateri și căutări, conducerea administrativă a luat decizia de a renunța la acest drept, clar din motive financiare. Antrenorul principal a decis să părăsescă clubul iar strategia viitoare a secției era să se renunțe la unii jucători și să de-a credit tinerilor. O mișcare bine gândită. Supriză însă, la primul meci amical din presezon, ce s-a schimbat.  Sincer, nu prea multe…

Cea mai mare parte a jucătorilor din sezonul trecut au rămas pe loc, unii din motive personale, alții probabil că nu beneficiat de aceeași ofertă pe care a avut-o de la Oradea.

Cu alte cunvinte, totul dar absolut totul a fost doar așa un foc de paie. Probabil că s-a dorit să se schimbe ceva, dar până la urmă de fapt nu s-a schimbat nimic. În schimb președintele anunța că echipa nu va avea niciun obiectiv în acest sezon și că bugetul va fi redus. Dar pentru ce să plătească salarii unor jucători care țin locul unor juniori, dacă nu există niciun obiectiv.

E normal să fie în lot, doi sau trei jucători cu experiență, iar lângă ei să fie crescuți juniori. O strategie normală, dar din păcate nu este deloc așa, se mint ei pe ei de fapt. În urmă cu câtiva ani când un alt președinte actualmente viceprimar ar fi dorit să desființeze secția, cea mai mare parte din lumea sportului orădean nu era deacord cu decizia asta.

În niciun caz cei care erau implicați direct sau indirect în handbal. Dacă ținem cont de faptul că se chetuie o serie de sume importante cu o secție fără obietiv, poate era mai bine o decizie radicală… Sau poate o strategie sănătoasă și respectată nu doar vorbe, era mult mai la îndemână. Ne așteaptă din nou un sezon în care unii juniori care nu pot face pasul spre prima echipă vor freca banca iar când scorul va permite, vor intra și ei doar câteva minute.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)