Campionii Romaniei cedeaza in fata vecinilor de la DEAC Debrecen

0
Posted September 8, 2018 by Lucian Popa in Baschet

bascCSM CSU Oradea a pierdut meciul cu DEAC Debrecen, desfășurat sâmbătă (08.09), în Ungaria. Lipsită de patru jucători din rotația de bază, formația bihoreană a avut mari dificultăți în a dezvolta un joc competitiv. Astfel, meciul s-a încheiat cu scorul de 77-67 în favoarea maghiarilor. Pe sferturi: 22-12, 24-8, 12-30, 19-17.

Meciul a început cu Kariniauskas, Richard, Fometescu, Gavrilă și Valeika. În pofida unui inceput cu două reușite de pe semicerc, CSM-ul a avut o primă repriză extrem de modestă în faza de atac, dar și la recuperare. În plus, defensiva roș-albaștrilor a fost modestă, permițând foarte multe aruncări deschise adversarului. Acest lucru i-a permis lui Milos Borisov, jucător transferat de Debrecen de la vicecampioana Ungariei, Falco Szombathely, să înscris 22 puncte în prima repriză. Scorul după zece minute a fost de 22-12, iar la jumătatea partidei era de 46-20 pentru maghiari.

Repriza secundă a fost mult mai competitivă. CSM-ul a avut o prestație foarte bună, cu Richard și Kariniauskas atacând coșul, iar ceilalți jucători fiind implicați în jocul echipei. Bihorenii au fost mai activi și mai agresivi decât în prima jumătate, reușind să se apropie la 58-50 după 30 minute de joc. Sfertul decisiv a fost controlat de gazdă, însă Oradea a continuat jocul mult mai bun decât în prima jumătate. Partida s-a terminat cu scorul de 77-67 în avoarea gazdelor.

Vaidas Kariniauskas a totalizat 18 puncte, Kris Richard a adăugat 14, Mihai Gavrilă a terminat cu 9 puncte, Laci Lazar, Muhamed Pasalic și Arturas Valeika au avut câte 8 puncte, iar Edi Petrescu a încheiat cu 2 puncte.

CSM CSU Oradea a jucat fără Giordan Watson și Bobe Nicolescu, aflați la București în cantonamentul echipei naționale a României. De asemenea, au lipsit Sean Denison (accidentat) și Sean Barnette (problemă personală).

În deschiderea partidei de seniori s-a desfășurat un meci amical între echipele U18 ale celor două orașe. Debrecen s-a impus la capătul unui joc echilibrat cu scorul de 74-66.

Astfel, CSM CSU Oradea încheie turneul din Ungaria cu două victorii și o înfrângere.

Urmează ultimele jocuri de pregătire, programate pentru 13 și 14 septembrie, de la ora 17:00 și 16:30, la Arena Antonio Alexe din Oradea, în compania lui lui KK Igokea – deținătoarea Cupei Bosniei.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)