Cristian Achim: Au contat absentele lui Barnette si Denison

0
Posted September 23, 2018 by Lucian Popa in Fotbal

achimCristian Achim (foto), antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat eșecului suferit în compania lui Karhu Basket, în primul tur preliminar al Basketball Champions League – ediția 2018/19. Roș-albaștrii au cedat cu scorul de 74-80, iar scorul general a fost de 158-167.

Referitor la dubla confruntare, antrenorul bihorenilor a afirmat:

“Consider că echipa din Finlanda, în cele două manșe, ne-a fost superioară. În acest moment al competiției au fost echipa mai bună. Aș dori să-i felicit. În aceste două meciuri consider că au fost mai buni decât noi.

Recuperările ofensive au fost, desigur, un factor foarte important. La un simplu calcul au avut cu vreo 12 aruncări la coș mai mult decât noi. În aceste condiții era foarte complicat să câștigăm. De asemenea, aruncările noastre de trei puncte nu au intrat. Am ratat inclusiv aruncări deschise, însă una peste alta, repet, victoria finlandezilor o consider meritată. Îi felicit pe această cale.

Am marcat doar șapte puncte în sfertul 4. Au fost mai proaspeți, sunt mai atletici și aceste elemente au contat, cu precădere spre finalul jocului. Nu vreau să intru prea mult în detalii despre echipa noastră pentru că nu-și au locul în acest moment. În ceea ce ne privește este important că vom continua în grupele unei cupe europene.”

Cristian Achim a vorbit despre următorul meci. De asemenea, și-a exprimat opinia cu privire la modul de organizare al calificărilor Basketball Champions League:

“În plus, este important pentru că sâmbătă (29.09), vom avea următorul meci oficial. Mă refer la SuperCupa României, cu U-BT Cluj-Napoca. Meciul se va desfășura la Oradea. Acest meci ar fi fost programată la o dată ulterioară dacă noi nu am fi fost eliminați din Basketball Champions League.

Aș vrea să precizez că această modalitate de organizare a acestor tururi preliminare, consider că este o lipsă de respect la adresa tuturor competitoarelor. Este absolut inadmisibil și încerc din răsputeri să mă abțin pentru a face alte comentarii la acest sistem de programare a meciurilor.

În primul rând, acest fel de a construi competiția este unul în care nimeni nu se gândește la nimic. Nimeni nu se gândește la echipele care joacă aceste calificări, în acest fel. Este o jignire la adresa tuturor echipelor angrenate în primul tur de calificare al acestei competiții. În plus, mi se pare inadmisibil ca echipa campioană a României să joace trei tururi preliminare. Nu mi se pare normal să nu se țină deloc cont de rezultatele și parcursul echipei noastre în Basketball Champions League. Nu există niciun fel de criterii.”

Referitor la modificările de efectiv, antrenorul CSM-ului a spus:

“Sigur că au contat absențele lui Barnette și Denison. Noi am pierdut foarte mult din punct de vedere al calității atletice, cel puțin pe termen scurt prin asta. Sunt ferm convins că ne-am fi calificat în turul următor dacă eram cu ei în teren. Nu știu ce s-ar fi întâmplat în tururile următoare. Nu voi spune mai mult pe acest subiect deoarece nu doresc să știrbesc în niciun fel meritele echipei finlandeze. Ei au fost mai buni decât noi, mai proaspeți, mai fizici, au meritat să se califice și îi felicit încă o dată.

În ceea ce îi privește pe cei doi nou veniți, în special în cazul lui Ginyard, eu nu am încă o părere formată. Cei doi jucători au efectuat un singur antrenament tactic în formulă completă, chiar înaintea plecării în Finlanda. Reamintesc că doi jucători au fost plecați două săptămâni la lotul național. E greu să am acum o părere. Trebuie să lucrez cu cineva ca să-mi pot forma o părere. Noi nu am apucat să lucrăm.

În aceste condiții sunt foarte mulțumit de venirea lui Marcus și a lui Uros. Rămâne doar să lucrăm și noi. Vom avea o săptămână la dispoziție să facem acest lucru până la următorul meci. Dacă ne-am fi calificat în turul următor din Champions League nu mai puteam să ne antrenăm încă o săptămână. Noi aveam programată plecarea în următoarea deplasare pentru duminică dimineața, dacă am fi trecut de Karhu. În aceste condiții era imposibil să lucrăm ceva, fiind pe drumuri și prin deplasări tot timpul.”

Într-o altă ordine de idei, supercupa României se va disputa la Oradea, în 29 septembrie, între campioana CSM Oradea şi câştigătoarea Cupei României, U BT Cluj. Formaţia clujeană a câştigat trofeul în 2016, când s-a jucat ultima dată.

În 2018, CSM Oradea a cucerit titlul naţional, după o finală cu Steaua Bucureşti, în timp ce U BT Cluj a încheiat cu medalia de bronz. În Cupa României însă, U BT Cluj s-a impus chiar în faţa orădenilor, cu 64-61, astfel că cele două echipe vor disputa, în 29 septembrie, şi Supercupa.

În 2016 s-a jucat ultima dată pentru trofeu, atunci când U BT şi l-a adjudecat, iar anul trecut nu a avut loc, pentru că formaţia clujeană a câştigat în 2017 şi Cupa României şi campionatul.

Cele două combatante vor evolua în stagiunea 2018-2019 pe alte trei fronturi: Liga Naţională, Cupa României şi grupele FIBA Europe Cup.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)