CSM Digi Oradea are toate atuurile pentru calificarea in play-off

0
Posted September 26, 2018 by Lucian Popa in Polo

poloCSM Digi Oradea începe sezonul competițional 2018/19 cu un turneu LEN Champions League pe care îl găzduiește. Evenimentul se va desfășura în perioada 28-30 septembrie anul curent, la Bazinul Olimpic.

Programul turneului la care participă patru echipe este următorul:

Vineri – 28 septembrie
ora 18.00, CSM Digi Oradea vs Enka Itanbul
ora 19.30, Strasbourg vs AN Brescia

Sâmbătă – 29 septembrie
ora 18.00, AN Brescia vs Enka Istanbul
ora 19.30, CSM Digi Oradea vs Strasbourg

Duminică – 30 septembrie
ora 11.00, Enka Istanbul vs Strasbourg
ora 12.30, CSM Digi Oradea v AN Brescia

Intrarea va fi liberă.

Primele două clasate la finele turneului se califică în play-off-ul LEN Champions League – ediția 2018/19.

Dorin Costrăș, antrenorul vicecampioanei naționalei un om echilibrat și care nu aruncă cu vorbe aiurea, era extrem de motivat în ceea ce privește meciurile de la turneu.

E un turneu greu, o fază dificilă a competiției. La acest nivel greu mai găsim echipe slabe sau ușor de bătut. Eu sper să putem, cu ajutorul suporterilor, al iubitorilor de polo, să putem învinge în special pe Strasbourg, pe care o consider contracandidată la calificare. Turneul are o favorită certă, pe Brescia. Este o echipă rutinată, fiind învinsă în sezonul trecut doar de Pro Recco, cea mai bună echipă a Europei, actualmente antrenată de celebrul Ratko Rudic, cel care i-a fost antrenor lui Gustavo Guimaraes la echipa națională. E clar că va fi o echipă greu de învins, dar cu siguranță nu ne considerăm învinși înainte să jucăm. Firește ne dorim calificarea în faza următoare a competiției.

Programul turneului a fost făcut de noi. Am ales să jucăm primul meci cu Enka Istanbul, iar apoi cu Strasbourg. Ne așteaptă două meciuri foarte grele, ambele echipe având jucători foarte buni. Cu siguranță ne așteaptă un meci extrem de greu în compania turcilor. Au doi lideri, doi jucători extrem de valoroși. Strasbourg are șapte străini, șase dintre ei veniți din spațiul ex-iugoslav, iar unul este georgian. Sunt echipe bune, dar ne dorim să le învingem pentru a face un pas înainte ca echipă, ca nivel de joc.”

Acesta a vorbit despre o schimbare majoră și anume o schimbare a echipei care se dorește a fi mai ofensivă și care dorește să facă spectacol atunci când acest lucru o va permite. Rămâne adeptul promovării tinerilor din Oradea, rămâne adeptul contrucției unei echipe competitive dar care să se identifice cu municipiul Oradea.

Eu am revenit la Oradea cu gândul de a promova jucătorii tineri, de a-i crește. Din păcate de multe ori ai parte de surprize. Este o decepție că am pierdut un tânăr jucător român, orădean și am o stare neplăcută. Am investit într-un jucător, l-am promovat, l-am încurajat, iar el vine în ultimul moment să ne spună că Steaua îi oferă mai mult.

Sunt de părere că suntem un club serios și nu cred că trebuie să cedăm unor astfel de presiuni sau unor oferte venite de la alte cluburi. Cred că tema banilor, pentru un jucător de-al casei, nu trebuie să fie un motiv pentru a pleca. Este însă un lucru care mă depășește și trebuie să-l înțeleg, indiferet că vreau sau nu acest lucru.

Mă bucur pentru revenirea lui Popoviciu. Este o surpriză pentru mine, deoarece eu am insistat și anul trecut pentru el. Până la urmă s-a decis să revină. Alex e un băiat care a avut grijă de el și cred că în scurt timp va atinge o formă acceptabilă. Încă avem probleme cu el, dar îl voi folosi la acest turneu. Cert este că trebuie să avem răbdare cu el. Doi ani de pauză nu e puțin.”

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)