FRF apeleaza la solutia naturalizarii

0
Posted September 13, 2018 by Lucian Popa in Fotbal

frfFederaţia Română de Fotbal este la un pas de o mişcare importantă şi pregăteşte prima naturalizare pentru echipa naţională! Astfel, tricolorii ar putea avea în scurt timp un nou coleg, de data această, de altă naţionalitate. Ministrul Sportului, Ioana Bran este cea care a anunţat că Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie a “primit o cerere de naturalizare din partea FRF”. De altfel, mesajul acesteia a venit în contextul în care luptătorii ruşi Kapraev Zurab şi Okhlopkov Nikolai tocmai au primit cetăţenia română şi au depus de urgenţă jurământul pentru a putea reprezenta echipa de lupte a ţării noastre.

Deputatul PSD, Ioana Bran, sustine o declaratie de presa vineri, 26 ianuarie 2018, la sediul central al PSD din Bucuresti,dupa ce a participat la sedinta Consiliului Executiv National al Partidului Social Democrat (CExN al PSD) in care s-a stabilit componenta Guvernului Dancila.
Recent, fotbalistul moldovean Virgiliu Postolachi, legitimat la gruparea din Ligue 1, Paris Saint Germain a primit cetăţenia română în urma unei solicitări a FRF. Dacă nu e vorba despre o confuzie a ministrului, iar cererea în cauză să fie chiar cea făcută în urmă cu ceva timp pentru Postolachi, acesta ar putea fi urmat de un alt jucător. De remarcat că nu cu mult timp în urmă, selecţionerul Cosmin Contra a anunţat că francezul Harlem Gnohere este un fotbalist pe care îl apreciază şi pe care l-ar vedea la prima reprezentativă.

La nici 24 de ore de la anunțul selecționerului despre posibila naturalizare a atacantului francez și Harlem Gnohere nu a ratat momentul. Ideea pare să-i convină de minune vârfului din Hexagon care a postat pe o rețea de socializare o fotografie editată în contul său de Instastory în care apare în tricoul naționalei României. Mai mult de atât, Gnohere a scris și “Mândru să onorez națiunea”, mesaj cât se poate de direct pentru Contra și unul care a aprins imaginația fanilor care îl doresc sub tricolor.

“Omrani și Gnohere sunt fotbaliști care au un randament extraordinar. I-am spus «Bizonului», când am fost în Olanda, că trebuie să mai dea câteva kilograme jos. Ar trebui să ajungă pe la 90. Ar fi mult mai eficient în acel moment. Apoi e posibil să îl aduc la națională. De când a venit în România s-a descurcat fără oscilații, a fost constant în evoluții, atât la Dinamo cât și la FCSB. Nu ar fi o problemă naturalizarea. Noua legislație permite să o facem în câteva luni, în regim de urgență”, a declarat Cosmin Contra la o emisiune de sport.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)