Increzatori ca pot sa-si adjudece primul trofeu al noului sezon

0
Posted September 26, 2018 by Lucian Popa in Baschet

rsz_img_20180926_120155CSM U Oradea, campioana în exercițiu, debutează sâmbătă 29 septembrie în noul sezon al baschetului masculin românesc. Orădenii preimesc în Arena Antonio Alexe vizita celor de la U BT Cluj-Napoca, în meciul în care a pus un trofeu în joc și anume Supercupa. Șerban Sere președintele clubului alături de Cristian Achim antrenorul principal și Kris Richard au participat la conferința de presă de joi.

Încă de la început trebuie precizat faptul că Oradea nu se află într-o formă foarte bună în această perioadă din multiple motive, iar cu siguranță că nici adversarul nu poate fi la un nivel extraordinar.

Nu există o favorită certă, se vor întâlni cu siguranță cele mai bune echipe ale țării și 100% principalele pretendete la titlu. Din păcate orădenii au mai pierdut un astfel de joc pe propriul teren, în compania aceluiași adversar, nu neapărat din cauza presiunii sau dorinței prea mari, din nou sunt mulți factori care pot decide un singur joc.

Șerban Sere era destul de moderat în declarații cu toate acestea are încredere în elevii lui Achim și în potențialul acestora.

Urmează SuperCupa și avem obligația de a arăta altfel în fața propriului public. Avem timp să ne antrenăm în această formulă, după ce alți doi jucători ne-au lipsit două săptămâni. Mă refer la Nicolescu și Watson, aflați la echipa națională. Aș adăuga aici, pe lângă precizarea că noi vom lăsa întotdeauna jucătorii să meargă la echipa națională, deoarece este o onoare pentru ei și noi, dar se pare că pentru alții nu e chiar așa. Vlad Moldoveanu și Rolland Torok nu s-au prezentat la echipa națională în pofida faptului că s-au numărat între cei convocați. Ei au jucat pentru echipa de club în ziua în care echipa națională a avut un meci. Nu vreau să insist pe acest subiect, dar atât timp cât echipa noastră era angrenată într-o competiție internațională oficială a trimis jucătorii la echipa națională, iar alții erau în perioada de pregătire și nu i-au trimis, este o situație deloc normală. Nu știu care au fost motivele pentru care acești jucători nu au participat la acțiunea echipei naționale. Fac aceste precizări în condițiile în care următorul nostru adversar este tocmai echipa la care cei doi jucători sunt legitimați. Consider că cei de la Cluj au un avantaj din acest punct de vedere, deoarece nu au fost lipsiți două săptămâni de doi jucători importanți, așa cum a fost cazul nostru.

Referitor la locul de disputare al SuperCupei, există o decizie de Comitet Director, luată în urmă cu un an de zile. Atunci s-a stabilit că dacă există câștigătoare diferite ale campionatului și cupei se va disputa supercupa, în organizarea campioanei. În ceea ce privește nivelul jocului, nu mă aștept la un spectacol ieșit din comun. Consider că va fi un meci de angajament, în care se pune în joc un trofeu. Nu mă aștept la un spectacol ieșit din comun, dar miza poate să contribuie la acest lucru, însă mecanismele sunt departe de a fi stabilite la ambele echipe.”

După doar două jocuri oficiale cu finlandezii în Cupele Europene nu se pot trage concluzii, un lucru este cert, echipa este clar dependentă de Kris Richard. Echilibrat în declaratii și campion în Letonia, acesta nu concepea ca sâmbătă echipa să arate mult mai bine și să nu câștige.

Sâmbătă jucăm cu trofeul pe masă. Ne așteptăm să câștigăm. Suntem în plin proces de pregătire pentru SuperCupă și îmi doresc să obținem victoria. Sunt încrezător că putem să jucăm mai bine decât am făcut-o în meciurile cu Karhu. Obiectivul este să câștigăm primul trofeu al sezonului.”

“Avem același nucleu de bază. Firește avem și jucători noi. Important este să ne legăm și să consolidăm relațiile de joc, să creștem ca echipă. Nu e treaba mea să fac astfel de comparații. Mă preocupă să ne atingem potențialul în actuala formulă și este evident că mai avem de lucru. Firește, scopul este să repetăm performanța din sezonul precedent.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)