Infrangere ingrijoratoare inainte de startul oficial al sezonului

0
Posted September 13, 2018 by Lucian Popa in Baschet

IMG_20180913_183943CSM CSU Oradea a fost depășită mai mult dect clar de KK Igokea Aleksandrovac, scor 66-96, într-un meci de pregătire desfășurat joi (13.09), la Arena Antonio Alexe din Oradea. Similar partidei anterioare din presezon, formația orădeană a jucat fără patru jucători din rotația de bază.

Jocul a fost la discreția echipei bosniace, care a fost lipsită de un singur sportiv important în această partidă. Igokea a prestat un baschet colectiv, eficient pe tranziție și foarte productiv. CSM-ul a avut dificultăți să țină pasul cu echipa adversă, având probleme atât la construcție, cât și la finalizare, iar nivelul defensiv a fost nemulțumitor. Scorul la prima pauză a fost de 14-27, pentru ca la jumătatea partidei să fie de 28-57.

Repriza secundă nu a adus schimbarea. CSM-ul a continuat să aibă dificultăți în raport cu formația bosniacă, aceasta reușind să mențină un ecart consistent pe tabela de marcaj. Staff-ul tehnic al CSM CSU Oradea a apelat și la tinerii orădeni care în această perioadă se antrenează cu prima echipă în condițiile efectivului redus.

Principalii realizatori ai echipei au fost Valeika – 17 puncte, Kariniauskas – 15 puncte, Richard – 10 puncte, Fometescu – 9 puncte, Pasalic – 8 puncte, Petrescu – 5 puncte, Gavrilă – 2 puncte.

De notat că KK Igokea a jucat fără Tomislav Zubcic, pivot, convocat la echipa națională a Croației. Formația bosniacă a prestat un baschet de înaltă ținută, apărându-se extrem de agresiv și alimentându-și tranziția ofensivă cu regularitate.

Similar partidei de la Debrecen, CSM CSU Oradea a jucat fără Giordan Watson, Bobe Nicolescu (la echipa națională), Sean Barnette (problemă personală) și Sean Denison (incomplet refăcut). De notat că primii doi se vor alătura echipei de abia pe 18 septembrie, cu o zi înaintea plecării în Finlanda pentru primul meci oficial al sezonului 2018/19. Din păcate pentru el, Sean Barnette are o problemă medicală destul de delicată iar acest aspect ar putea face ca cele două părți să se despartă.

Ce începe rău, se termină și mai rău

Deși e campioana României, deși se află la mai puțin de șapte zile de startul oficial al primului meci în noul sezon, echipa bihoreană nu este pregătită pentru așa ceva. Nici din punct de vedere sportiv, lucru demonstrat în acest meci amical, dar nici din punct de vedere organizatoric. Spun asta pentru ca la doar câteva secunde după primul fluier de start, tabela electronică a sălii a cedat. Au urmat mai mult de 15 minute de tentative de a o remedia și în cele din urmă, s-a ajuns la o tentativă de remediere. Firma care asigură mentenanța nu s-a prezentat să facă probă la noile panouri de 24 secunde iar rezultatul s-a văzut. Dacă se întâmplă așa ceva la meciurile oficiale, campiona României este pasibilă de sancțiuni mai ales în Cupele Europene. Au mai fost astfel de momente și în sezoanele trecute dar în întrecerea internă au fost trecute cu vederea.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)