Luka Modric cel mai bun fotbalist in clasamentul FIFA

0
Posted September 25, 2018 by Lucian Popa in Fotbal

lukaCâștigător al Ligii Campionilor și finalist al Cupei Mondiale, croatul Luka Modric (foto, Real Madrid) a primit trofeul pentru cel mai bun fotbalist din partea FIFA.

El l-a detronat pe Cristiano Ronaldo, câştigătorul premiului din 2016 şi 2017, dar şi pe Mohamed Salah (Egipt/Liverpool).

Luka Modric fusese desemnat cel mai bun jucător al Mondialului din Rusia și a câştigat cu Real Madrid Cupa Mondială a Cluburilor şi Liga Campionilor.

„Sunt foarte mândru că am câştigat premiul. Este ceva minunat. Acest premiu este pentru voi toţi: sunteţi mereu alături de mine şi parte a carierei mele. Este mai greu să vorbesc în public decât să execut un penalti. Îmi tremură mai mult picioarele aici decât pe teren. Nu aveam pregătit un discurs. Aveam câteva idei în cap şi le-am spus. Sper că v-a plăcut”, a spus Luka Modric.

El a precizat că nu l-a deranjat absenţa de la gală a fostului său coleg de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo. Croatul a mai spus că i-ar plăcea să îşi încheie cariera la Real Madrid.

La feminin, brazilianca Marta a fost desemnată cea mai bună jucătoare a anului 2018. Fotbalista lui Orlando Pride a obţinut trofeul pentru a şasea oară în carieră, primele cinci distincţii fiind sub titulatura FIFA World Player, dar ultima data din 2010.

Jucătoarea sud-americană a fost preferată norvegiencei Ada Hegerberg şi germancei Dzsenifer Marozsan, succedându-i în palmares olandezei Lieke Mertens.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)