Neatentia din final avea sa-i coste cel putin un punct

0
Posted September 8, 2018 by Lucian Popa in Fotbal

rsz_img_20180908_125145În cadrul rundei cu numărul șase din Liga a 2-a, Luceafărul Oradea a cedat sâmbătă 8 septembrie pe propriul teren. scor 0-1 (0-0) în disputa cu UTA Arad. Din păcate pentru ei, luceferii au beneficiat de unele șanse de a înscrie dar le-au irosit cu multă ușurință. De cealaltă parte, arădenii au forțat exact când a fost nevoie și au marcat aproape de final pentru trei puncte extrem de importante în economia finală a clasamentului.

Bihorenii au început mai bine jocul, după doar două minute, Vasile Pop printr-un șut din unghi având șansa deschiderii scorului.

Tot gazdele se mențin în ofensivă, același V. Pop având prim planul, simulează un fault în careu, și vede automat cartonașul galben. Trebuie să continue faza de poartă… În celălalt teren Matei din poziție favorabilă reia lateral de poartă. În finalul primei părți, Dulca două două driblinguri reușite, reia peste transversală.

Partea a doua începe cu o echipă UTA mult mai decisă în special în ofensivă unde aveau o viteză în plus. Rus din interiorul careului reia din vole lateral de buturile lui Moga, în replică Lăsconi, singur din 9 metri reia exact în brațele portarului advers. După 70 minute de joc, în urma unui corner, Manea reia cu capul din cinci metri peste, apărarea gazdelor dă semne de slăbiciune.

Inevitabilul s-a produs în minutul 76. A fost o acțiune individuală extrem de eficientă a lui Rus pe dreapta, care a trecut lejer de doi adversari, a centrat în fața porții de unde Matei din cădere a reluat în plasă (0-1).

Finalul a fost interesant, Codoban din 12 metri poziție puțin lateral stânga reia puternic, dar mult peste, pentru ca Vădrariu, în primul minut de prelungire, din cădere să reia din vole, mingea lovește bara. Cu două probleme medicale care au necsitat schimbarea, luceferii au mai primit o lovitură, Tînc fiind eliminat ușor de centralul Mazilu din Satu Mare în minutele de prelungire.

Acesta din urmă a împărțit lejer cartonașe galbene de ambele părți. La ieșirea de pe teren Tînc a aruncat cu banderola de căpitan pe jos, un gest care ar trebui evitat pe viitor în orice sport de echipă. UTA Arad a arătat o eficiență foarte bună în special pe benzi acolo unde improvizația cu Oros nu a dat roadele dorite, textiliștii fiind mai mereu cu o viteză în plus.

Echipa de pe Mureș a fost însoțită la Sânmartin de o inimoasă galerie formată din peste 60 persoane, care si-au încurajat favoriții pe toată durata jocului.

Luceafărul: Moga – Oroş (72 Gunie), Tînc, Opriş, Ban – Preoteasa, Prejmerean – Vas. Pop (30 Lăsconi), Mitrică, Al. Dulca (55 Codoban) – G. Paraschiv

Antrenor: Cristian Lupuţ

UTA: Bodea – Cr. Costin, Al. Manea, S. Benga (22 Oalid), Copaci – Coulibaly (46 Oprea), Enescu – Cubleşan (82 Stahl), Cr. Matei, Vădrariu – Cip. Rus. Antrenor: Ionuț Popa.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)